| | | |

БСП с нова атака срещу Румен Радев, какво му приписват

Странни са назначенията в четвъртия служебен кабинет на президента Румен Радев.

Това заяви Борислав Гуцанов от БСП в студиото на БиТиВи.

Човек никога не трябва да забравя откъде е тръгнал, кой му е помогнал и винаги да има чест и уважение. Някои неща, които се направиха със служебния кабинет са доста странни, посочи Гуцанов.

БСП през седемте месеца в управление не позволи да има износ на оръжие за Украйна, искахме възстановяване на разговорите с “Газпром” и с всички възможни доставчици на синьо гориво и когато стана изгонването на руските дипломати, заявихме, че няма как Кирил Петков да е премиер, напомни той.

Знаете, че декларация, която в началото беше доста остра срещу Русия, беше смекчена, благодарение на парламентарната група на БСП. Ние бяхме тези, които искаха възстановяване на разговорите с „Газпром“. Когато стана изгонването на руските дипломати, БСП бяхме тези, които казахме, че не можем повече да водим разговори с Кирил Петков“, заяви още той

Ако всички тези неща са против вижданията на президента Румен Радев, е странно неговото поведение, каза Гуцанов.

“Много хора са опитвали с удари срещу БСП, но и този път този опит да бъде успешен, ако е такъв на президентът Радев. Има доста съмнения в честността, когато е правен служебния кабинет спрямо БСП”, изтъкна Гуцанов.

Той се надява служебните министри да не целят ответни действия срещу социалистите. Безспорно се вижда, че от президентството имат афинитет от изграждането на нови политически проекти и не изключвам каквото и да било, уточни Гуцанов.

Според него можело да има други разговори от президентството, когато имало време, за да се случи успокояване на политическите страсти. Не може един президент, който има много възможности, да не изиграе всички възможни ходове, разкритикува Гуцанов работата на държавния глава.

БСП спечели от участието си в изпълнителната власт, убеден е Гуцанов.

Хората видели, че когато БСП управлява, има други възможности в сравнението с други партии на власт. Освен това социалистите успокоявали ястребските виждания в 47-то Народно събрание, доволен е Гуцанов

Последвайте Budilnikbg.com вече и в Телеграм

снимка Архив

Similar Posts