| | | |

НА ЖИВО БСП скочиха на Радев: Тези хора започват с чистки и реваншизъм – показно, срещу членове на БСП

Била е освободена Гергана Алексова като зам.-генерален директор на НКЖИ още в първия ден на служебното правителство. Това каза по време на брифинг Борислав Гуцанов.

“Тя е член на БСП и работи в компанията повече от 4 години. С безспорна експертиза и минала през цялата йерархия в НКЖИ”, категоричен беше Гуцанов.

Той обясни, че ще се въздържи да нарече действията реваншизъм, но според него това дава изключително лош сигнал.

“Не е нормално подобно нещо да се случва и то в една компания, която е с особен обществен интерес и борави с огромни средства и трябва да се внимава какво става там”, каза Гуцанов.

По думите на Георги Свиленски „държавата не е в нестабилност, каквато се опитват да внушат от президентската институция”.

„Тези хора започват с чистки и реваншизъм – показно, срещу членове на БСП. Вземам повод от изказването на вицепрезидента, че служебният кабинет единственият му ангажимент е да върне стабилността в държавата, да гарантира енергийните доставки и да осигури справяне с Ковид кризите.

Държавата не е в някаква нестабилност, за каквато се опитват да внушават от президентската институция на българското общество. Внушенията, че в държавата има хаос, че има нестабилност, че едва ли не служебният кабинет трябва да възстановява справедливост.

Ето, виждате първите действия на служебния кабинет – уволнението на заместник директора. Тези хора започват с чистки и реваншизъм, показно срещу членове на БСП.

Няма да допуснем БСП да бъде използвана и унижена и то от президентската институция, за която БСП два поредни избора подкрепи. Всеки член на Националния съвет трябва да бъде лидер в тази предизборна кампания. Въпросът е как като членове на МС ще участват така, че БСП да спечели изборите. В другото си амплоа те трябва да гарантират честността на вота”, коментира още Георги Свиленски.

Молбата ни към президента е в следващите 2 месеца да не се занимава с БСП. Учудва ни, че най-големите удари по БСП идват от страна на президента. Такива нямаше по времето на ГЕРБ, заяви Георги Свиленски

Тези уволнения не са случайни, много добре се знае кой в коя партия членува. Проблемът е, когато се правят без аргументи. А когато започваш със зам.-изпълнителен директор, това е целенасочена атака срещу БСП, каза още Свиленски.

Според него така ставало ясно какво е отношението на президентската институция срещу тези хора, които работили на два пъти за избирането на Румен Радев.

При нас нямаше нито една калинка, нито един човек, за който предварително да не е премерено дали става или не за тази работа, обясни и Борислав Гуцанов.

При смяната на властта вчера имаше остра реакция от БСП за новия служебен кабинет. Корнелия Нинова го определи като реваншистки към социалистическата партия.

Последвайте Budilnikbg.com вече и в Телеграм

Similar Posts