| | | |

Александър Николов имал интересен прякор, каза защо го наричали така

Александър Николов определи като лъжа твърдението на Николай Радулов, че се е срещал с Делян Пеевски, и заплаши със съд бившия депутат от ИТН

Министърът на енергетиката в кабинета „Петков“ Александър Николов обясни пред „Нова телевизия“ произхода на прякора си Сашо Кеша, както често го наричат в публичното пространство.

По думите на Николов прозвището идва не от енергийните среди, а от времето, в което е бил в телекомуникационния бизнес, където в продължение на 10 години се занимавал с управление на парични потоци за стотици милиони.

„Това е прякор, който тръгна от моите многоуважавани колеги, които много обичам. Три години съм правил това нещо, след това три години съм се занимавал със сливания, придобивания и международен контрол и в същите международни групи бях Сашо Риска“, разказа Николов, цитиран от breaking

По думите му във финансовия екип на компанията, в която е работил, е имало трима души с малко име Александър и така се улеснявала неформалната комуникация.

Николов коментира и твърденията на експерта по сигурност Николай Радулов, с когото заедно влязоха в политиката чрез партията „Има такъв народ“.

Пред същата телевизия Радулов каза, че получил информация за среща между Николов и депутата от ДПС Делян Пеевски, която пред него Николов обяснил като случайна. В отговор доскорошният министър предупреди, че „ако продължават тези лъжи, те приключват с искова молба“. Добави, че е работил в компании в конфликт с политически лица „по тази линия“.

Запитан срещал ли се е с депутата от ДПС, отговори: „Абсурд.“

Последвайте Budilnikbg.com вече и в Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts