| | | | |

Президентът не може да взема решения. България се управлява от някой друг! Някой, който се крие дълбоко в сенките… Вече не ми е жал за Президента

от фейсбук профила на Делян Добрев, ГЕРБ

снимка Архив

Радев имаше уникален шанс да се справи с газовата криза и този шанс се казваше Николай Павлов. Това е дългогодишният директор на Булгаргаз, който със своя екип превърна това дружество в най-стабилното и печелившо дружество в енергетиката – 0 задължения и близо 100 млн печалба за 2021.

Не е само това. През 2018та, този екип договори нови условия с Газпром при които цената на газа бе намалена с над 40%. Благодарение на това, българският бизнес имаше най-ниската цена на газа в продължение на години.

Николай Павлов беше служебен Министър на енергетиката в първия кабинет на Радев. Днес не е такъв поради на никого неясни причини и множество слухове и съмнения.

Аз обаче съм готов да се обзаложа, че причината е едно, няколко или всички от изброените по-долу:

1.Служебният кабинет ще продължи далаверата с посредниците на газа. Ще се сменят хората и сметките за комисионните, но схемата ще си остане същата.

2.Ще върнат Газпром на бял кон, като с това ще застрашат фатално българската позиция в евентуален арбитражен спор и България ще бъде осъдена да плати милиарди левове.

3.Ще оставят страната без газ.

4.Ще торпилират съставянето на следващото редовно правителство.

5.Президента не може да взема решения. България се управлява от някой друг! Някой, който се крие дълбоко в сенките…

Вече не ми е жал за Президента…

Последвайте Budilnikbg.com вече и в Телеграм

Similar Posts