| | | | |

Радев ще мачка ПП за да ги отслаби и извлече малко либерална подкрепа за себе си – зелени, нови леви и остатъчни градски протестъри. С тях, с овладяна БСП ….

от фейсбук профила на Цветанка Андреева

снимка Архив

Радев атакува Нинова, а не БСП. Промяната и протестърите вече му пречат, защото полага изграждането на широк „ляво-консервативен“ фронт.

БСП заема значима част от министерските и зам. министерските постове в 4 служебен кабинет на Радев. Особеният момент е че Радев е привлякъл вътрешнопартийната опозиция на Нинова, което е определено от намерението му да овладее социалистическата партия.

Радев има за цел да компрометира ръководството на Нинова и нейния кръг, но е изключително толерантен към социалистите. Той заговори на техния ляв език и изцяло се потопи в традиционните им идеологеми. Даже като политически жест предостави на БСП възможността да предложи кабинет, макар и да се знаеше, че този опит е обречен.

От месеци Радев вече е ляв президент. От поклонението му пред Вапцаров до всичките му кремълски тези за неутралитет и ненамеса, в полза на Путин, той ласкае социалистите и обръща взор към лявото поле. Поле надскачащо БСП и чрез което Радев може да реализира плана си чиято крайна цел е поставяне на държавата ни в орбитата на влияние на Путинова Русия срещу „злия колективен Запад“

Радев вече има стратегическа цел да оформи силна БГ левица. Разбира се тя ще е далече от европейските схващания за ляво. Левица която ще се конституира повече в логиката на руския съвременен консерватизъм изграден от идеолозите на Путин.

В него има място за национализъм свързан с отказ от членство и „подчинение на чужди военни“ от НАТО и против „загубата на суверенитет в ЕС“. В левия фронт на Радев десните градски демократи само ще му пречат. Те му трябваха за осигуряване на втория му президентски мандат. Без тях нямаше да спечели, но вече са пречка.

Затова Радев ще мачка, чрез служебния си кабинет лицата на ПП за да ги отслаби и извлече малко либерална подкрепа за себе си – зелени, нови леви и остатъчни градски протестъри.

С тях, с овладяна БСП, с хибридни проекти тип „Възход“ на Янев, Манолова и националистите в бъдеще би могъл да преобърне курса на България към Кремъл.

Последвайте Budilnikbg.com вече и в Телеграм

Similar Posts