| | | |

Зафиров: БСП по никакъв начин не е съпричастна към работата на това служебно правителство

„Излязохме с позиция на нашия колективен орган, съгласно която се разграничаваме от действията на членовете на Националния съвет, които са в разрез с императивите на нашия устав. Там ясно е записано, че за участие в изпълнителната власт на министри е нужна санкция от Националния съвет.

На този етап тази позиция показва категорично отношение и се надяваме да стигне както до цялата партия, така и до цялото общество, за да бъде ясно, че тези наши съпартийци представляват само себе си, а не партията.“

Така заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров коментира участието на тримата министри на левицата в служебния кабинет.

В ефира на Euronews Bulgaria той уточни, че това се отнася не само за министрите, но и за заместник-министрите, областните управители и заместник областните управители.

„БСП по никакъв начин не е съпричастна към работата на това служебно правителство, назначено от президента Радев“, категоричен е той и допълни, че тримата министри няма как да бъдат част от листите на БСП най-малкото, защото са част от служебното правителство.

„Днес вече влизаме в предизборна кампания. На днешното заседание утвърдихме водачите на нашите листи, нашият предизборен щаб, графиците, хронограмата. Тоест ние започваме подготовка на участието ни в изборите“, посочи социалистът, който очаква значително подобрение на сегашните резултати на левицата.

„Очаквам БСП да продължи да бъде основен фактор в бъдещата управленски коалиция. Партия, без която няма да може да бъде сформирано ново реформаторско управление“, каза още той.

Зафиров обясни как президентът се намесва във вътрешнопартийните дела:

„Забелязваме едно масивно присъствие на членове на БСП в служебния кабинет и общата събирателна при тях е, че това са ярки критици на ръководството на партията и на политиката, която беше водена през последните години. По този начин се демонстрира партийно пристрастие, което е недопустимо в работата на президентската институция“, коментира социалистът.

Зафиров потвърди позицията на БСП по отношение на “Газпром“, която е ясна и непроменена – преговорите за доставка на природен газ да не бъдат прекъсвани с никой от възможните потенциални доставчици, включително и “Газпром“.

По отношение на изгонените български дипломати от Русия заместник-председателят на БСП заяви:

„Притеснен съм от този развой на събитията. БСП продължава да смята, че разумният подход е връщане на полето на преговори и деескалация на напрежението“, заключи Атанас Зафиров.

Последвайте Budilnikbg.com в Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts