| | | | |

Извънредни новини за задържания за тройното убийство в Рогош ВИДЕО

Вчера в 18:30 на тел. 112 е получено съобщение за стрелба в Рогош за простреляни 3 мъже и една жена. Незабавно са насочени екипи на специализирани полицейски сили. Установени са 3 трупа на мъже и една жена, която е била ранена която е била откарана за лечение.

Извършителят не е бил на място. Веднага са организирани издирвателни и заградителни действия, като извършителят е задържан в дома на свой роднина. Това казаха от полицията на извънреден брифинг с участието на прокуратурата и служебния вътрешен министър Иван Демерджиев.

снимка Марица

При извършените процесуално-следствени действия е иззето и оръжието.

От Окръжна прокуратура Пловдив уточниха, че към настоящият момента са повдигнати 2 обвинения спрямо мъжът, за който е установено, че е стрелял.

Едното от тях касае квалифицирано убийство на повече от едно лице и със средства и по начин, опасни за живота на мнозина.

Второто касае незаконно притежание на огнестрелно оръжие.

Предвидените наказания са съответно от 15 до 20 г. лишаване от свобода, доживотен затвор, или доживотен затвор без право на замяна за убийството и лишаване от свобода от 2 до 8 години за незаконното притежание на оръжие.

Предисторията на случаят е имотен спор между близки роднини. Напрежението е ескалирало заради търсене на права от едната страна по отношение на имота, предстои да се установи дали имотът има всички документи и е законен.

Оръжието не е преправяно, но е незаконно притежавано.

Извършителят е на 39 години. Направена му е алкохолна проба, която е отрицателна. Той се е укривал в дома на майка си, където е завел в последствие и семейството си.

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев уточни, че още миналата седмица е разпоредил да се издирят подобни случаи с цел превенция.

„За съжаление времето ни изпревари, а това, което отчитам като слабост е превенцията. Полицията могат да бъдат похвалени, тъй като бяха извършени множество действия с цел да се обезвреди извършителят, да се потуши напрежението“, заяви Иван Демерджиев

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts