| | | |

Голям рев: Крум Зарков, Весела Лечева и Явор Гечев участват в правителството, в което социалисти уволняват социалисти

“БСП беше заложило в програмата си възобновяване на преговорите с всички доставчици на газ, в това число, разбира се, и с “Газпром”. Очаквам служебното правителство да направи малко по-смели стъпки в тази насока, а не само да чуваме общи приказки. Даже очаквах вече тези разговори да са възобновени, защото времето неумолимо тече”.

Това каза в предаването “Тази сутрин” зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров.

“Българската икономика в момента има жизнена нужда от редовни постъпления на газ и то на добра цена. Простата аритметика показва, че пряко сили азерският газ може да осигури 1/3 от нужните доставки на България. Ако приемем, че 1/3 може да е от втечнен газ при условие, че се намери начин за транспортиране и разтоварване. То 1/3 остава като дефицит”, каза той.

Зафиров подчерта, че това не е позицията на БСП, а становището на българския бизнес, който представлява над 80% от БВП на България и 82% от работните места.

Той призова служебното правителство да не се занимава с тревожни брифинги, а вече да търси контакт и решения.

Зафиров коментира дали тримата служебни министри – Крум Зарков, Весела Лечева и Явор Гечев от БСП ще бъдат изключени от партията.

Преди дни от БСП съобщиха, че тримата са нарушили устава на партията.

Според него все още не е ясно как тримата ще се включат в предизборната кампания, при положение че те ще организират изборите.

“Те приеха да участват в правителството, в което социалисти уволняват социалисти. Това е тежък морален казус. Те на практика се самоизключиха от сърцата на българските социалисти”, обясни Зафиров.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts