| | | |

Сандов: АМ “Струма” няма как да бъде довършена, защото АПИ няма пари

“Решението за АМ “Струма” беше единственото възможно действие, но Агенция “Пътна инфраструктура” се забави над седем месеца. Това трябва да е неправителствена организация, която трябва да се занимава с безопасността на пътя. Спомняме си трагичният инцидент от миналата година на магистрала “Струма”, което всъщност не е магистрала.

Фактите са, че пари няма да се връщат и че в момента няма пари. Дори да не бях подписал, нямаше как да започнем, защото АПИ няма пари. Искаме да унищожим природата, защото не можем да изградим един проект, който се изгражда по цял свят”.

Това коментира бившият министър на околната среда и водите Борислав Сандов относно казуса с автомагистрала “Струма”.

“Този въпрос е обсъждан много пъти на коалиционен съвет. Гроздан Караджов искаше просто да се подпише договор с “Главболгарстрой”, който е избран за строител още преди да има проект. Спрях това, защото ЕК каза, че ще следи зорко строежа на тази магистрала”, каза той пред БНТ.

“Виновните се опитват да прехвърлят отговорността на тези, които се опитваме да спазваме закона”, каза Сандов.

“Аз винаги съм твърдял, че ни трябва широка коалиция, която обаче да има ясна посока и принципи. Световните събития в момента изискват обединение и група от хора, които знаят какво правят”, отговори бившият министър на въпроса дали партията му готви коалиция на предстоящите избори.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър БНТ

Similar Posts