| | | | |

Обади се още една фирма, подложена на рекет и терор от министър на Киро

от фейсбук профила на Соня Колтуклиева

снимка Архив

Жал ми е за Весела Лечева, честно да ви кажа.

Докато бившият министър на спорта Радостин Василев се излежава под палмите и си пуска селфита с риза-какаду, служебният министър се пържи на голям огън в Спортната палата в София.

През последните дни се разиграха два екшъна, свързани с предсрочно прекратяване на договори за имоти, отдадени под наем от търговски дружества към Министерството на младежта и спорта – в Дианабад и в Казичене.

В резултат: фирмата “Ем Фууд енд Кетъринг”, собственик на луксозния ресторант “101” и плувен комплекс “Диана”, заведе 3 съдебни иска срещу Национална спортна база на обща стойност 7 054 806 лева. Реална е опасността банковите сметки на НСБ да бъдат запорирани от съда в следващите няколко дни. По този тревожен повод, утре служебният спортен министър Весела Лечева свиква за спешни консултации всички юристи на министерството и неговите поделения.

Фирма “Литекс-парк” ООД заведе 2 съдебни иска срещу “Академика 2011”: за 22 752 лева и 5 000 лева, като частични искове от общо претендирано обезщетение в размер на 619 886,77 лева.

Дружество “Литекс-парк” стопанисва хидропарк “Академика-Врана” в квартал Казичене по договор от 2016 г., със срок от 10 години. Вчера полицаи и служители на електроразпределителното дружество са спрели тока на комплекса.

Ето историята, разказана от служителката на фирмата Р.Г. , в писмо до мен:

“На 29.04.2022 г., получихме писмо от “Академика 2011”, че едностранно ни прекратяват договора за системно забавяне на плащания за наеми и такси за вода.

След което се проведоха няколко срещи между нас и изпълнителния директор на “Академика 2011” Лазар Пърличков – за да изясним фактите. Една от срещите стана в Министерството на младежта и спорта, директно при министър Радостин Василев, при което ни беше казано, че трябва да освободим обекта, заради тези забавени плащания и че договорът ни вече е прекратен.

Още преди влизането в кабинета на министъра, на мен и на собственика на фирмата, ни беше казано, че трябва да си оставим телефоните при секретарката.

Ние показахме фактури за платени наеми и такси към “Софийска вода”, договор за наем на имота, който е собственост на община “Панчарево”.
След което, документите със задълженията, бяха незабавно скъсани от министър Радостин Василев.

Също така ни беше казано да не вдигаме шум за прекратения договор. Ако искаме да продължим да си стопанисваме обекта, трябва да депозираме 100 000 лева за участие в конкурс.

Впоследствие, ние предприехме нужните действия по съдебен път…

Полицаи от Икономическа полиция дойдоха преди две седмици, с представители на “Академика 2011”, за да ни депресират и да ни изгонят от обекта. След като беше представен документ на полицията, че стопанисваният от нас имот е собственост на община “Панчарево”, органите на реда се оттеглиха и останаха само представители на “Академика 2011” да ни заплашват, че ще има арести.”

Независимо от неизяснените отношения с досегашния наемател, без да е законово прекратен договора с “Литекс-парк”, с решение КП-01/23.06.2022 г. на изпълнителния директор на “Академика 2011” е обявена нова конкурсна процедура.

От самолет си личи, че тука нещо смърди! Две години няма да се плаща наем. Вижте сами:

24.06.2022 г. – обявена, срок на процедурата 14 дни.

-Наем на Хидропарк Академика Врана – обща застроена площ 1089 кв.м.

-Наемна цена- 3000 лева.

-Инвестиция – 330 000 лева за 10-годишен период.

-Гратисен период за неплащане на наем през първите 24 месеца.

-Вид процедура- конкурс, при закрито заседание.

Не е изяснен въпросът за собствеността на временните постройки, които “Академика 2011” претендира да са нейни. По документи, земята принадлежи на община “Панчарево”.

… Собственик на фирмата , стопанисваща аквапарка от 2016 г. е Бончо Ангелов Аврамов, бивш пилот на “Литекс моторспорт”, син на отвлечения от “Наглите” бизнесмен Ангел Бончев.

СНИМКИТЕ:

1.Радостин Василев-Фейсбук, 9 август.

2.Предаване на властта в ММС, 2 август.

3.Хидропарк – Врана, 9 август.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts