| | | |

Предозиране: Рашков: Очевидно сегашното ръководство е в някаква връзка с предишните управляващи, защото изпълнява тяхната воля ВИДЕО

Чистката в МВР показва, че очевидно сегашното ръководство е в някаква връзка с предишните управляващи, защото изпълнява тяхната воля.

Това заяви пред в. “СЕГА” бившият вътрешен министър Бойко Рашков по повод редицата рокади, които се случиха в МВР в последните дни.

Той даде за пример новия директор на ГДНП – Атанас Илков, който е работил в Кърджали по времето на ГЕРБ.

Въпросният наистина е с много спорна репутация, известен е с ироничния псевдоним Героя от Лясковец, бил е шеф и на полицията в Пловдив, когато под тепетата престъпниците си развяваха коня както пожелаят, а в районните полицейски управления цареше хаос и се случваха безподобни нарушения –

пример за това е печално известното Трето в Кършияка, където “полицаи” като Атанас Качаков докараха органите на реда до срамни сцени.

“Данните, с които разполагам, са, че Илков е попречил на разследване срещу активист на ДПС. Освен това неправомерно се е запознал с 60 или малко повече на брой документи с класифицирана инфромация, въпреки че не е имал достъп. И е участвал в акцията “Лясковец”, където загина един от командосите – Емил Шарков.

Това е спорното от професионалната му биография, поради което аз не бях съгласен той да е в ръководството на ГДНП. А се оказва, че за сегашното политическо ръководство на министерството това няма никакво значение”, обясни Рашков.

Според него с тези рокади МВР се отдалечават от призива “Мутри, вън”.

Рашков допусна, че ще има промяна и в поведението и отношението на новата служебна власт към главния прокурор Иван Гешев

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts