| | | |

Кольо Парамов търси истината за дипломата на Асен Василев

Финансистът Кольо Парамов, който започна собствено разследване за това дали екс вицепремиерът Асен Василев има наистина диплома от “Харвард” изпрати официално запитване до Харвард завършил ли е Василев престижния университет.

Ето как изглежда приложеният от него документ без редакция:

“Чрез извънредния и пълномощен посланик на САЩ в Р. България г-жа Херо Мустафа, до Ректора на университета “Харвард” в САЩ.

Ваше Превъзходителство,

позволете ми сърдечно да ви помоля да информирате Ректора на Университета “Харвард” за отразените по-долу въпроси!

Уважаеми г-н Ректор,

Аз долуподписаният Кольо Петков Парамов- ексдепутат от 36-тото ОбНС, ексглавен ревизор на Българска Народна Банка на Р. България, искам да уточним някои факти и обстоятелства във времеви план, свързани с обучение на известния у нас политик и държавник г-н Асен Васков Василев във Вашия университет.

Г-н Асен Василев беше назначен от президента на Р. България- г-н Р. Плевнелиев за министър на икономиката през 2014 г. През 2021 г. настоящият президент на Р. България- г-н Румен Радев го назначи за министър на финансите в служебното правителство. През месец декември 2021 г. Парламентът на Р. България избра г-н Асен Василев за заместник министър-председател и министър на финансите. Като такъв той бе ангажиран до 02.08.2022 г.

През месец юли 2022 г. в българския парламент се проведоха дискусии по съставяне на ново правителство. Г-н Асен Василев беше предложен два пъти за министър- председател на Р. България, но не бе допуснат до избор след като не успя да събере достатъчно подръжка и не бе избран за премиер.

Уважаеми г-н Ректор,

В Уикипедия г-н Василев се представя, че е завършил “Харвард” и е BA, MA, MBA. Предложихме като кандидат министър- председател г-н Василев да представи публично своите дипломи издадени, заверени и валидизирани от “Харвард”, но досега, повече от месец, ние не можем да узнаем нищо.

Предложихме публично, чрез медиите на Канцеларията на Държавния глава- Президента на Републиката, да информират публично за наличията на копия на тези важни документи, издадени от Вашия университет, но и от там няма никакъв отговор.

При тази странна ситуация, ние оставаме с неприятното впечатление, че г-н Асен Василев не е завършил и не е дипломиран в “Харвардския университет”!!

Нашите първоначални проверки показват, че той с идването си в САЩ 1996-2000 г. е постъпил в подготвителни курсове в “Харвардския колеж” е учил там в продължение на три семестъра. Но нямаме никакви фактологични данни за продължаване на образованието му в следващите 4-5 години и за защита на дипломите си за BA, MA, MBA.

Уважаеми г-н Ректор,

Много Ви молим да направите обстойна проверка на обучението на г-н Асен Васков Василев (Asen Vaskov Vasilev) във Вашия университет и да ни информирате.

Г-н Асен Василев бе кандидат министър-председател, ръководител на политическа партия “Продължаваме промяната”, а през последните 8 месеца беше зам. министър-председател и министър на финансите. От него зависеха в държавата пряко много процеси от развитието на Р. България.

Ние, българите, трябва да бъдем сигурни в неговия образователен ценз в неговата перфектна “Харвардска” подготовка. Ние искаме да докажем пред света, че нашите водещи министри- държавници са подготвени в световни, елитни университети.

Ние искаме да докажем, че те са перфектни в своята работа, тъй като са дипломирани на нива, гарантиращи онази перфектност и сериозна държавническа отговорност, касаещи финансите и бъджета на държавата ни- Р. България.

Уважаеми г-н Ректор,

Надяваме се на удовлетворение! Ние трябва да знаем абсолютната истина по образователния ценз на г-н Асен Василев след като искаме да му поверим да управлява една стара 1300 годишна държава, държим да сме убедени, че този, който ще осигури промяната- трябва да е перфектен! Помогнете ни да се убедим кой- кой е в България днес.

Предварително ви благодарим за тези важни уточнения!!

Кольо Парамов

12.08.2022 г.

Змейово- Стара Загора”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts