| | | |

Заради войната с Румен Радев, Корнелия е изчегъртала Любка Качакова

Бившият зам.-министър в две правителства – на Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев – Любка Качакова се оплака, че е отзована като търговски представител на България в Лос Анджелис преди края на мандата си.

Пред Нова телевизия тя обвини доскорошния министър на икономиката Корнелия Нинова в политическа чистка.

снимка Архив

Качакова е назначена на поста през 2019 г., когато министър на икономиката е Емил Караниколов, отстранен по-късно заедно с двама свои колеги, за които според ГЕРБ имало внушения, че са под влиянието на ДПС.

По думите на Качакова пред Нова телевизия след среща с всички търговски аташета Нинова е решила да отзове нея и представителя в Дания.

“Тя не хареса това, че колегата от Дания е работил с президентската институция и е готвел негово посещение в страната.

Стана ясно, че тези две уволнения са политически”, каза тя, намеквайки за конфликта между Нинова, която е и лидер на БСП, и президента Румен Радев. Добави, че е била назначена на поста, за да защитава интересите на българската икономика, каквото и правила.

От сайта на Министерството на икономиката се вижда, че в САЩ България е имала само един търговски представител и това е офисът в Лос Анджелис.

Любка Качакова получи медийна известност при влизането си в политиката с движението на Симеон Сакскобургготски преди 20 г.. Тя беше депутат от НДСВ и зам.-министър на икономиката, а по време на Тройната коалиция беше зам.-министър на околната среда.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts