| | | |

Тошко Йорданов се подразни: коя го играе Хубавата Елена, кой е Парис и кой е излъганият от любовта на живота си Менелай

Тошко Йорданов за пореден път се подразни на етикета „Троянски кон“, който лепят на партията му „Има такъв народ“.

Ако Кирил и Асен искат да си играят на цитати от Троянската война, искам само да им напомня как завършва Троянската война. И как гърците всъщност сриват Троя със земята и тя изчезва от лицето на земята.

И тук идва другият въпрос – коя го играе Хубавата Елена, кой е Парис и кой е излъганият от любовта на живота си Менелай“, заяви той пред Нова телевизия.

Относно евентуални бъдещи коалиции той коментира: „Нека минат изборите. Да видим дали изобщо е може да се състави правителство без ИТН.

„Всички говорят срещу нас, защото сме единствените, които показват лицемерието“, заяви Йорданов.

„ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ играят един и същи танц. Асен и Кирил създадоха в това правителство нов вид корупционни схеми“, посочи той.

Още в началото разговорът между Йорданов и водещия Виктор Николаев стана напрегнат.

Йорданов се сопна на твърдението на водещия, че не ИТН не могат да създадат стабилно управление.

„Това не е вярно. Защо нямаше управление, когато бяхме първа политическа сила?“, попита Йорданов. „Ами не ви знам. Защото не можете да направите управление“, отвърна водещият. „А вие къде бяхте през това време? Задавате некоректно въпрос“, контрира бившият депутат.

По думите му, ако ИТН не могат да се разберат с бившите си коалиционни партньори, „ние ще бъдем една прекрасна опозиция“.

Нашата цел е да няма лицемерие в българската политика.

Попитайте Асен Василев за чий интерес той попречи България да купува руски газ по схемата на германците и италианците, а се набутахме с посредници.

Наши партньори спрямо целите, които сме поставили са ПП и ДБ, добавя той.

„Асен Василев до вчера разказваше много убедително как никога повече не трябва да купуваме руски газ и как не трябва да се преговоря с „Газпром“. Вчера врътна тялото си и тази част, която му е под гърба, в другата посока“, посочи той.

На няколко пъти Йорданов се обърна провокативно към водещия на сутрешния блок Виктор Николаев:

„За чий интерес, „колега“? Изпросихте си го. За чий интерес той попречи на България да купува руски газ по схемата на италианците, германците и гърците и се набутахме с посредници с 30% нагоре?“.

По думите на Йорданов, би било прекрасно да има едни етични партньори, с която ИТН да може да се коалира след изборите, но за съжаление се налага да се избира между лошото и по-малко лошото. Той не вижда други потенциални партньори за ИТН, освен „Продължаваме промяната“ и БСП.

Той коментира и казуса с неподадената имотна декларация на Слави Трифонов: „Всичко се обръща на един мръсен сеир кой какво има“.

„Има административно изискване, резултатът е проверка и глоба. И двете неща са изпълнени“, посочи той.

Водещият попита дали Христинка Иванова, която щеше да се отцепи от ИТН, но се отказа в последния момент, ще се влезе в листите на ИТН като кандидат-депутат.

„Защо, искате да я подкрепите ли? Естествено, че ще бъде кандидат-депутат. Предполагам. Трябва да се подкрепи от плевенската организация“, отвърна Йорданов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts