| | |

Шофьорът на автобуса факла от “Тракия” предотвратил огромна трагедия ВИДЕО

Шофьор – герой, проявил висок професионализъм, е предотвратил голяма трагедия при горящия автобус край Бургас днес, пише Флагман.бг.

Водачът, който имал над 20 години стаж зад волана, е усетил още в първите секунди, че нещо се случва с машината му. Отбил е и е евакуирал за по-малко от минута 50-те пасажери. Малко след това автобусът е погълнат от пламъци.

Возилото е собственост на Общинското предприятие „БурагсБус”.

Управителят инж. Петко Драгнев разказа, че автобусът е бил нает за частно събитие – да извози сватбари от Бургас до Айтос. Возилото било старо, произведено 1995-1996 г., но технически било абсолютно изряден, уточни инж. Драгнев.

Според първоначалната версия, пожарът е тръгнал от двигателя, който се е възпламенил след късо съединение.

Митко Иванов е героят на днешния ден. Опитният шофьор на „БургасБус” действа изключително точно в инфарктна ситуация и предотврати голяма трагедия край Бургас навръх Света Богородица.

Пред Флагман.бг Митко Иванов разказа, че още щом усетил двигателят да гори, спрял на безопасно място, набързо извел всички пътници, извадил пожарогасителя и започнал да потушава огъня сам. Незабавно подал сигнал и на тел. 112.

За по-малко от 10 минути огънят започнал от задната част на автобуса и го погълнал. Най-важното обаче е, че животът на пасажерите е спасен.

Оказа се, че това не са точно сватбари, а мюсюлмани от Бургас, които отивали на традиционния ритуал сюнет в Айтос. Те вече са заведени до тържественото място и за щастие няма нито един пострадал, нито обгорен, нито дори обгазен.

Митко Иванов е на 62 години, повече от 20 години работи в „БургасБус”, преди това дълги години е карал автобус към „Балкантурист”. Той живее в бургаския кв. Ветрен.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts