| | | |

Градската десница прихвана лятна параноя: Агентите на Путин са навсякъде!

Градската десница прихвана лятна параноя.

Възможно ли е президентът Радев да “смени геополитическата ориентация на България”, както се твърди на жълтите павета? То е все едно той да спре въртенето на Земята, за да слезе.

Първо, другарят Путин не е чак толкова луд, та да изтегли своя троянски кон от НАТО и ЕС.

И второ, ако ни смени ориентацията, ще се наложи да ни дава евтин газ като на Сърбия и Китай.

Къде е файдата? За него е 100 пъти по-изгодно да ни продава скъп газ през посредници, тъй като част от надценката отива в личните сметки на неговите хора и на самия него.

Още по-изгодно е да усвоява парите по плана за възстановяване чрез офшорки, които ще изпълняват зелени проекти в България. Затова ние сме твърдо в НАТО и няма мърдане. Ако утре НАТО се разпадне, България ще научи последна.

Разбира се, няма лошо човек да е малко параноик по време на война

Още повече че руската агентура напоследък се е активизирала. Вече ме е страх да надникна под кревата, за да не видя отдолу посланик Митрофанова с пачка рубли в ръката.

Затова искам да помогна на градската десница да търси руските агенти малко по-успешно.

Принципът в журналистиката е прост – проследи парите. Проследи от къде идват, къде отиват и тогава ще стане ясно кой е агентът на Путин и кое е заблуждаваща маневра.

Да вземем например маневрата със 70-те прогонени руски дипломати. Да сте забелязали някакви парични потоци?

Никаква файда. Единствената полза е, че правителството си създава индулгенция – след тази смела постъпка нашата вярност към НАТО вече е над всякакво съмнение!

Но ако проследим парите, възникват съмнения…

Миналата седмица Делян Добрев извади наяве документи, от които излиза, че в страната не е влязла и 1 молекула американски газ. Купуваме пак същия руски газ, но през посредници.

За 3 месеца тези посредници са получили от България 200 милиона евро допълнително в сравнение с цената по прекратения договор. И ако “Газпром” ни осъди да платим 80% от неполучения газ, защото така е по договора – ето ти още над 500 милиона.

Логично е да предположим, че лъвският пай от тези пари отива в личните джобове на Путин и неговите хора. Добре известно е, че посредник на “Газпром” се става с благословията на Кремъл – иначе няма как да търгуваш с тази стока.

Посредниците може да са регистрирани в целия свят – Швейцария, Бахамите, Дубай, Кайманите – може да са огърлица от свързани офшорки, може патронът им да е български фолкпевец или пенсиониран американски генерал, но някъде зад серията паравани пак се усмихва другарят Путин.

По стоката ще ги познаете.

Целият български преход мина под знака на газовите посредници. Спомняте ли си, че преди 30 години Андрей Луканов създаде газовия посредник “Топенерджи” и си напусна депутатството? После Илия Павлов му отне тази дойна крава, а Луканов го застреляха.

После дойде на власт СДС и обяви война на “Топенерджи”. Накрая успя да го елиминира, но от руска страна посредникът си остана.

После на власт дойде Путин, смени и ръководството на “Газпром”, и посредниците. После и Илия Павлов го застреляха. И чак през 2012 г. руският посредник отпадна, но не заради наше настояване, а след ултимативното искане от ЕС.

И ето че сега, щом ПП дойде на власт, посредниците пак възникнаха

И веднага щипнаха 200 милиона евро отгоре с опцията за още 600 милиона. Това е само за 3 месеца, до края на годината сигурно ще са милиард и половина – два.

А десните твърдят, че Радев бил руски агент. Сигурно е агент, казвам аз, как иначе се става президент? Но къде са му паричните потоци?

Ако поразширим светлия лъч на параноята, виждаме, че държавната фирма “Кинтекс” превела 800 хиляди долара на съмнителна офшорка в Дубай. Ако е към нечия лична сметка, няма лошо, парите си остават в български ръце.

Но защо в Дубай? Американците не обичат тази дестинация, те си имат Делауер. Близкоизточните офшорки са любими на руските олигарси. Пардон, там май живее и един знаков българин.

Всичко това са въпроси, които търсят обяснение. Заради какво например ИТН разтуриха коалицията? Заради Македония. Кой не иска Македония да влезе в ЕС? Путин. Той не може да допусне Сърбия да изпадне в пълна изолация.

Виждате, че криптопутинистите не са в само една партия

Те са навсякъде. И най-вече сред стипендианти на една фондация, тъй като те са на път да докарат на власт “Възраждане”.

Защо Костов продаде “Нефтохим” на “Лукойл”? Защо Сакскобургготски докара великденчетата, а те продадоха БТК на исландеца Тор Бьорголфсон, който се оказа личен приятел на Путин и почетен консул на Русия в Исландия? А президентът Първанов с неговия Троен шлем? А флиртът с “Уестингхаус”, която ще купува ядреното гориво от Путин, за да ни го продава?

На всички не им е чиста работата. Но всички бледнеят пред лакомията за парите по плана за възстановяване, който така и не е готов. Защо се бави? Очевидно заради Путин.

Както е известно, Киро и Асен подписаха меморандум с фирмата “Джемкорп” да построи някаква екологически чиста научна фантастика, за която ще платим около 1 милиард долара от евросубсидиите.

Фирмата “Джемкорп” (Корпорация скъпоценен камък) е притежание на офшорка, която е притежание на друга офшорка и на друга офшорка, и така до изчерпване на търпението.

Но ето, че според интернет изданието “Бърд” “Джемкорп” била свързана с руския олигарх Алберт Авдолян. Той пък бил авер на Сергей Чемезов, шеф на “Ростех” и доверен човек на Владимир Путин.

Заедно служили в КГБ на територията на Източна Германия. Още от 2014 г. Чемезов е в санкционните списъци на ЕС и САЩ заради анексирането на Крим от Украйна. Естествено, никой от поредицата офшорни матрьошки няма нищо общо с енергетиката. И има всичко общо с лесните пари.

Както би трябвало да сме разбрали, “Бърд” не е случайно издание. Мине – не мине месец и вади информация, до която никой обикновен български журналист няма достъп.

След като лъсна това разкритие, Киро и Асен дълго се съпротивляваха и отричаха. Първо се оправдаха, че всичко било съгласувано с американското посолство. После американското посолство отрече да е имало такова нещо.

Но аз не изключвам и Херо Мустафа да е агент на Путин. Как иначе са я пратили посланик в София?

Автор: Валери Найденов/ 24 часа

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts