| | | | |

Гръмна страшен скандал! Демерджиев хвърли бомби за управлението на Рашков: Частни партита, съмнителни поръчки

Вътрешният министър Иван Демерджиев обясни пред bTV какво ще бъде направено за повишаване на пътната безопасност след серията тежки катастрофи от последните дни.

„Контролът ще се извършва от повече автомобили на КАТ, които ще се движат в потока“, каза той.

„Те ще отбиват автомобила, допуснал нарушение. Основната им цел ще бъде да способстват потока, съпътстващата цел – да санкционират“, добави той.

„Основната ни цел ще бъде превенцията“, подчерта Демерджиев. „Ще наситим цялата територия на страната с подходящо ротиране на екипите“, допълни той.

Демерджиев коментира и обтегнатите отношения с предшественика си Бойко Рашков:

„Още когато разговаряхме с г-н Рашков, преди да встъпя в длъжност, той сподели за конфликт с двама заместник-министри в сегашния екип на МВР. Но аз не мисля, че един такъв личен конфликт може да бъде повод човек за 24 часа да си промени позицията на 180 градуса по начина, по който го демонстрира министър Рашков”.

Демерджиев разкри, че е помогнал на Рашков при инцидент до неговата къща, ден след като е встъпил в длъжност като министър.

„Бяха влезли в съседна къща, беше влязъл човек, вероятно с психични проблеми“, каза той и добави, че е оказал пълно съдействие при случая.

„Той ми се обади по телефона с оплакване, че е подал сигнал, мисля, че беше в 7-о РПУ. Звънна ми, защото според него има забавена реакция. Аз веднага се обадих. Той самият беше замесен в инцидента“, обясни министърът.

При въпросния инцидент човек е бил влязъл с дома на съседите на Рашков, който след това тръгнал след него, за да го проследи, тъй като съседите му били много притеснени.

По думите на Демерджиев, Рашков изискал незабавно да му бъде съдействано и това било направено. „Ако оплакването ви е такова, че не са реагирали полицейските сили, обадете ми се, не се колебайте“, увери той.

„Той се оплакваше от тенденциозно бездействие, защото някой не иска да му помогне, защото вече не е министър”, уточни Демерджиев по отношение на Рашков.

„На следващия ден той можеше да дойде да поиска среща с мен, да постави тези въпроси, които го притесняват“, добави той.

Министърът коментира проблемите на Рашков с неговите заместници: „За мен е необяснимо един министър да не знае къде се намират и къде живеят заместниците му“.

По думите му, несериозно е министър, който твърди, че е допуснал 6 месеца негов заместник неправомерно да ползва имот, да обвинява за това приемника си.

„Такава ситуация категорично не съществува. Но има други притеснителни ситуации“, каза Демерджиев. Той разкри, че има данни за имоти, включително и почивни бази на МВР, които са ползвани с други цели. В момента тече проверка за тях.

Демерджиев обясни, че въпросните имоти са използвани за частни партита и за частни нужди. Там са канени хора, които не са служители на МВР.

:Според министъра отговорност за това носи „тази г-жа със сериозни пропуски в работата“, визирайки скандална служителка на Рашков.

Освен това, по думите на Демерджиев, има съмнения за предопределени обществени поръчки. „Очаквайте аз да го оповестя, когато приключат проверките, когато излязат резултатите“, заяви той.

„Има данни за служители, които не са служители на институцията, а кой ги е допускал, трябва да отговарят отговорните лица“, каза той и отново хвърли топката към въпросната служителка, която „отговаряше за тила, за обезпечаването на полицията за автомобили, материални бази, храна“.

„Има данни за доставени храни с изтекъл срок на годност“, каза още той.

„Работим много бързо, предполагам, че след дни ще завършат тези проверки“, увери той.

По отношение на организацията на изборите Демерджиев каза: „Направи се едно внушение, че екипът по изборите бил сменен. А този екип е назначен януари месец 2022 г.“

Той отново увери, че борбата с купения вот ще е основен приоритет на неговото министерство.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts