| | | |

Назначеното от Нинова ръководство е съсипало ВМЗ – Сопот само за няколко месеца, синдикатите притеснени

Ако тези процеси се задълбочат, ВМЗ ще изпадне в невъзможност да изпълнява подписаните си договори, по които вече са получени аванси

Министър Стоянов иска нови инвестиции за модернизация, за да започне предприятието да произвежда и продукти от т.нар. НАТО стандарт.

Значително е намаляла производителността във „Вазовски машиностроителни заводи“ през последните месеци.

Това заявиха представителите на двете синдикални организации в предприятието – КТ „Подкрепа“ и КНСБ, пред министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов.

Спешната среща бе поискана от синдикалистите, които са притеснени за бъдещето на „ВМЗ“ и заплатите на трудещите се в него. В разговора участие взе и председателят на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов.

“ВМЗ вече е минавал през големи кризи, когато с месеци хората не получаваха заплати. Няма да допуснем това да се повтори, особено във време, в което търсенето е по-голямо от предлагането”, подчертаха представителите на синдикатите.

По думите им сегашното ръководство на завода се занимава с всякакви други въпроси, но не обръща достатъчно внимание на производствения процес. Правят се акции, които най-вероятно целят медийно отразяване, но не допринасят за стабилността му.

Като пример бе дадена инициатива, при която изпълнителният директор на ВМЗ раздава кисело мляко на трудещите се. Като заслуги на ръководството са изтъквани и социални придобивки, които от десетилетия са факт, като например стол с топла храна и др.

На този фон производителността пада, говори се и за недостиг на материали. Ако тези процеси се задълбочат, ВМЗ ще изпадне в невъзможност да изпълнява подписаните си договори, по които вече са получени аванси, допълниха синдикатите.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts