| | | |

Нинова трябва да е доволна: Ето кой поема ръководството на “Булгаргаз”

Назначен е нов шеф на “Булгаргаз”. Това е Деница Златева. Целият борд на директорите е сменен

Деница Златева – бивш вицепремиер в служебния кабинет, назначен от Румен Радев през 2017 година.

Говорителят на правителството Антон Кутев потвърди, че промяна в управлението на държавното газово дружество ще има.

Постът си председател на Съвета на директорите запазва Иван Топчийски. Все още смяната не е вписана от съда и не е валидна.

Златева ще смени на поста Людмил Йоцов, който беше назначен в “Булгаргаз” от правителството на Кирил Петков.

Освен него с решение се освобождават и членовете на съвета на директорите Анжела Славова, Антон Адамов и Стефан Войнов. Техните места ще заемат Димитър Спасов, Татяна Петрова и Веселин Синабов.

Все още не са ясни мотивите за освобождаване на предишното ръководство и дали е проведен конкурс.

Рокадата беше очаквана, но идва в момент, в който държавното дружество провежда търгове за осигуряване на природен газ до края на 2022 г. за заместване на спрените от “Газпром” количества..

Деница Златева е завършила “Корпоративен мениджмънт”. През 2008 – 2009 г. е началник кабинета на заместник министър-председателя по въпросите на еврофондовете Меглена Плугчиева.

От 2009 до 2013 г. е депутат в европейския парламент, след което е депутат в 42 то Народно събрание от БСП. От 27 януари 2017 г. е служебен заместник министър-председател в правителството на Огнян Герджиков, отговарящ за подготовката на българското председателство на ЕС.

Димитър Спасов е бил управител на панагюрската фирма БМЕ, която се занимава с производство и търговия с метали и е собственост на немската ДЕМА Прецизионстайле ГмбХ,

Татяна Петрова-Бояджиева има акции в две фирми. Тя е едноличен собственик на “Талента” ЕООД, която се занимава с недвижими имоти, и е акционер в “ТБ Лайн” ООД, която се занимава с електронна търговия, показва справка в Търговския регистър.

Според данните за признаване на дипломите за висше образование от чужбина, Веселин Синабов е завършил е право в Московския институт за международни отношения, т.нар. МГИМО, в което по времето на социализма са учили бившият шеф на “Лукойл България” Валентин Златев и синът на Андрей Луканов – Карло.

Реално от новия борд единствено Синабов е работил в газовия сектор – в “Булгартрансгаз” като ръководител на отдел “Балансиране”, и в “Овергаз”.

Очаквайте подробности

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts