| | | | |

Назначението на Деница Златева взриви медиите и социалните мрежи

“Деница Златева, не помниш ли колко пъти идваше при Бойко Борисов в партийната централа на НДК на 17-тия етаж, зад гърба на Корнелия Нинова? Аз помня поне две такива срещи”, написа тогавашния говорител на кабинета “Борисов” Севделина Арнаудова

Назначението на Деница Златева за шеф на “Булгаргаз” взриви медиите и социалните мрежи.

“В ключов момент “Булгаргаз” се оглавява от бившия червен депутат Деница Златева- При предстоящи важни преговори за внос на газ, почти цялото ръководство е подменено с чужди за енергетиката лица” , пише “Капитал”, цитирани от Епицентър

Чистката застигна и ръководството на “Булгаргаз”
Деница Златева и още двама с нулев опит в енергетиката влизат в съвета на директорите”, е заглавието на “Сега”.

“Деница Златева е член на БСП, бивш зам.-председател на партията и член на изпълнителното бюро, отговаряща за международната дейност”, посочва “Инвестор.бг”.

“Булгаргаз” потегли към управленската безтегловност
Досегашните членове на директорския борд са уволнени, “служебните” им наместници още не са вписани”, е оценката на “Банкъръ.бг”.

Потребители припомнят любопитни подробности от скандала, развихрил се в края на октомври 2017 г. по повод пресконференция на БСП, на която Златева обяви, че Бойко Борисов я е канил за свой министър и вицепремиер.

От ГЕРБ тогава обвиниха социалистите, че разпространяват фалшиви новини за евентуална коалиция между двете партии.

„Фалшива новина ли е фактът, че лично Бойко Борисов се обади на Корнелия Нинова, за да поиска да остана в правителството? Фалшива новина ли е, че след това имаше разговор с мене?”, попита Деница Златева.

Севдалина Арнаудова, тогава началник на правителствения пресцентър, реагира моментално:

“Деница Златева, не помниш ли колко пъти идваше при Бойко Борисов в партийната централа на НДК на 17-тия етаж, зад гърба на Корнелия Нинова? Аз помня поне две такива срещи…
Не помниш ли и колко вътрешна съпротива имаше тогава в теб, че твоята председателка иска да провали европейското председателство?”

На пресконференцята на ИБ на БСП преди 5 години Атанас Зафиров заяви:

“Добре, а как би ви изглеждало правителство, в което вицепремиерът е член на ИБ на БП. Какво определение бихте ми дали за такова правителство, ако не коалиционно?”

Деница Златева даде свой прочит на събитията.

“Като ресорен вицепремиер по председателството бях поканена на разговор от г-н Борисов в централата на ГЕРБ, на който предоставих цялата информация по подготовката на България за председателството на Съвета на ЕС.

На втората среща му отказах да бъда част от настоящия кабинет. Двете срещи никога не са били тайна и за тях съм информирала Изпълнителното бюро на НС на БСП”, каза Деница Златева, тогава зам.-председател на БСП.

“Фалшива новина ли е, че служебният премиер Огнян Герджиков проведе среща с Корнелия Нинова по същия въпрос?

Фалшива новина ли е фактът, че ГЕРБ предложиха на Корнелия Нинова да оглави Народното събрание“, попита риторично зам.-председателят на БСП Деница Златева. Тя бе вицепремиер в служебното правителство и отговаряше за председателството.

Тези факти отхвърлят тезата, че БСП е партията, която поражда фалшиви новини, бе изводът на Деница Златева.

Днес обаче назначението на Златева се тълкува като “връщането на мафията” в енергетиката.

От БСП твърдят, че “пробутването” на Златева за шеф на “Булгаргаз” е станало под натиска на Кирил Добрев, който има свои бизнес интереси в този сектор, където е назначил и бившия пиар на Нинова Бояна Бозаджиева./

Последва и реакция в социалните мрежи:

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts