| | | |

Отцепниците от ИТН крънкат ПП за места в листите им за предсрочните избори

Отцепниците от ИТН, начело с бившия спортен министър Радостин Василев водят разговори с “продължаваме промяната” за явяване заедно на изборите.

Това стана ясно изказването на бившия спортен министър Радостин Василев в предаването “Тази сутрин”.

“В момента водим разговори с ръководството на “Продължаваме промяната”. Аз и колегите, които са част от гражданското движение, което е в процес на регистрация и съвсем скоро ще бъде факт, евентуално ще участваме заедно на изборите.

Възможно е и други колеги, които са част от гражданското движение, да се появят в “Продължаваме промяната”. Водим разговори от седмица-десет дни, може би до ден-два ще има официална информация.”, добави Василев.

“Даже е по-вероятно този път да не съм водач на листата в Плевен. Със сигурност ще съм водач на листа в друг град”, каза още Василев. Към момента се твърди, че той ще е в Габрово.

“Не мисля, че завърших със скандал. По-скоро завършихме по достоен начин, защото нямаше как да останем в ИТН”, коментира той.

Водят се разговори и с ПП, все пак те имат колективни органи на управление и там решенията не се вземат еднолично.

В следващите дни, когато има нещо окончателно, ние ще го обявим заедно с промяна. Възможно е други колеги, които са в гражданското движение да се появят в листите на ПП”, каза Василев.

В края на юли отцепниците от “Има такъв народ” създадоха гражданско движение, в което участват Радостин Василев, проф. Николай Радулов и Иво Атанасов.

Малко преди това депутатите от ИТН Иво Атанасов, Георги Георгиев, Деян Петков, Радостин Василев, Светлин Стоянов, Николай Радулов обявиха, че напускат партията и парламентарната група.

Смятам, че ПП ще спечелят изборите, въпреки социологическите изследвания. Те направиха за първи път от 30-години промяната. ИТН е част от политическата история, след множеството предателства те няма да е появят повече. Доверието вече е загубено. Надявам се да не се появят повече, добави Василев.

Той подчерта, че коалиция с ПП не може да стане, защото нашето гражданско движение не го позволява и добави, че те ще подкрепят ПП без коалиционно споразумение.

“Моят мандат беше много кратък. Направих опит да свърша огромно количество работа. Създадох си страшно много врагове. Показах какво е състоянието на базата. Профилактирах дружествата, което доведе до страшно много резултати”, коментира той работата си в спортното министерство.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts