| | | |

До последно ще ги унижават: В следващото НС ще работим с ДБ, още няма решение за общо явяване на изборите

Нямаме окончателни листи. На първо място трябва да имаме решение за общо явяване на изборите с Демократична България. То ще стане окончателно факт по-късно днес.

Разбира се, решението ще има отражение върху листите.

Това каза в интервю за “Марица” Никола Минчев от “Продължаваме промяната”

Съображението срещу общото явяване е разлика в позициите на перифериите. То е ясно изразено най-вече в периферията на „Продължаваме промяната“.

Ние сме позиционирани в центъра на политическия спектър и част от гласоподавателите са ориентирани център-ляво. Има риск те да бъдат объркани от коалиция с ДБ. Това е аргументът срещу коалицията – да дадем шанс на избирателя да направи своя избор.

Иначе е ясно, че в следващото Народно събрание ще работим заедно”, добави той.

Ето какво каза още Минчев пред изданието:

-Г-н Минчев, да ви честитим ли избирането за водач на листите в Пловдив и Кърджали?

-Не, не може да ми честитите още нищо, тъй като нямаме окончателни листи. На първо място трябва да имаме решение за общо явяване на изборите с Демократична България. То ще стане окончателно факт по-късно днес. Разбира се, решението ще има отражение върху листите.

-Но от ЦИК казаха, че на практика срокът за коалиция е изтекъл?

-Г-жа Матева каза, че коалиции не могат да се вливат и това е така. Но! Може от състава на една коалиция да излизат партии и да влизат в другата. И се е случвало през годините. Така че е възможно да бъде оформено до 27 август, когато е срокът за промени в коалициите.

Това е първото. След като изчистим този въпрос минаваме към второто – ще решаваме кой къде ще бъде.

-Сутринта Андрей Гюров намекна, че се отива към самостоятелно явяване, тъй като вашето социологическо проучване показва разколебавания в перифериите.

-Да, съображението срещу общото явяване е разлика в позициите на перифериите. То е ясно изразено най-вече в периферията на „Продължаваме промяната“.

Ние сме позиционирани в центъра на политическия спектър и част от гласоподавателите са ориентирани център-ляво. Има риск те да бъдат объркани от коалиция с ДБ.

Това е аргументът срещу коалицията – да дадем шанс на избирателя да направи своя избор. Иначе е ясно, че в следващото Народно събрание ще работим заедно.

-Вие лично за кой вариант сте?

-Избягвам личното предпочитание, важното е да дадем най-добрия избор на хората и тактически да отиграем така, че да имаме възможно най-много депутати в 48-ия парламент.

Аз като човек от 47-ия, който имаше възможност и от високо да наблюдава залата и с трепет да очаква гласуванията, предпочитам мнозинство. Минимум 121 места, а колкото повече народни представители, толкова по-спокойно и сигурно се работи.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts