| | | |

Предозиране: Бойко Борисов е вън от управлението и не може да бъде никакъв критерий, за да дава оценки и мнения

Съществува възможност за сливане с „Демократична България” за общо явяване на изборите. Изборният кодекс го позволява до 27 август.

Така пред Нова тв Андрей Гюров от „Продължаваме промяната”, коментира въпроса за евентуално общо явяване на изборите с ДБ.

„Това е много важен въпрос и не може решението да бъде взето лекомислено. Все още предстои да вземем решение и за нас е важно то да бъде взето по правилния начин”, подчерта той.

По думите му за партията е важно да се създаде усещане у гражданите за стабилност и спокойствие, че в дългосрочен план има субект, който да е мост между ляво и дясно в българската политика.

„Дали ще има предизборна или следизборна коалиция – за всички е ясно, че ДБ и ПП ще управляват заедно в един бъдещ момент. Не е важна формулата на това сливане – важна е същността. Че това е коалиция срещу статуквото, срещу корупцията и за промяна”.

“Разликите ни с “Има такъв народ” са съществени и това е видимо за всички. Истината е, че в последния парламент бяхме много близо до това да имаме 121 депутати, така че сега се надяваме на това”, посочи Гюров.

И допълни: “На базата на принципи работихме много добре, както с ДБ, така и с БСП”.

Гюров отказа да коментира варианти за премиер, тъй като било твърде рано. “Това е въпрос на дискусии, както и на резултати от изборите. Но относно Асен Василев -да, той би бил един добър вариант за министър-председател”, категоричен е той.

“Бойко Борисов е вън от управлението и не може да бъде никакъв критерий, за да дава оценки и мнения”, отсече още той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts