| | | | |

Соня Колтуклиева изригна срещу Киро: Ти трябва да си там, където пращаш Борисов

Кире, Кире, по-кротко, бе, лошо ще ти стане. Много се емоционираш, силно се предозираш. Извикай татко ти или Лена, ръката да ти подържат, с нещо да те успокоят.

Пише журналистката Соня Колъуклиева на страницата си във фейсбук по повод днешното интервю с Кирил Петков по бТВ и продължава:

снимка Архив


Кире, много се тепкаш, докато говориш на български език. А как си с четенето? Горе-долу, нали?!

Добре. Ето, чети!

9 октомври 2021 г., 5GMedia:

-Кирил Петков е бил гражданин на Канада до 20.08.2021г.

-Кирил Петков е подписал декларация с невярно съдържание и това е престъпление, което се наказва съгласно чл. 313 от НК.

-Кирил Петков е заемал поста министър в нарушение на Конституцията.

-Кирил Петков лъга цяла България в продължение на месеци и следва да понесе отговорността за това, включително и политическата.

Надявам се помните Петър Илиев. Анатемосаният Петър Илиев. Плагиатството е по-леко наказуемо престъпление по НК, отколкото състава на чл. 313 от НК.

Надявам се сега обществото ни да реагира по същия начин. Или за едни може, а за други не? До момента гледаме филма “Мълчанието на агнетата”.”

Хахаха, знаеш ли кой е написал това?! А, бе, Руди, бе. С него нали направихте сдружение “ПеПеРуди” за участие в изборите, пращаш го в Габрово – верно ли, без майтап?!

Дружки сте, Кире. Той се пише адвокат, беше председател на парламентарната правна комисия в 45-я парламент, значи познава законите, от малко-малко, поне.

Викаш днес по БТВ, Кире, ако има работеща съдебна система, Бойко Борисов щял да попадне в затвора.

А, ти, бе, момче?! Знаеш ли къде трябваше да си ти, вече?

С решение на Конституционния съд от 27 октомври 2021 г. беше обявена за нелегитимна частта от заповедта на президента Радев, с която те назначава за служебен министър на икономиката на 11 май 2021 г..

Ти, Кире, си незаконен! Ясно ли ти е?! Трябва да върнеш всички пари от заплати и командировки, да бъдат обезсилени решенията ти, включително и разпоредбата ББР да сключи договор за правно обслужване с кантората на Лена Бориславова от 1 юли 2021 г..

Член 313 от НК, казва Радостин. Знаеш ли, Кире, какво гласи:

“Който потвърди неистина или затаи истина в писмена декларация или съобщение, изпратено по електронен път, които по силата на закон, указ или постановление на Министерския съвет се дават пред орган на властта за удостоверяване истинността на някои обстоятелства, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба от сто до триста лева.”

Тъй като ти подведе държавния глава, наруши Конституцията, сега вече трябваше да си там, където пращаш Борисов; там – а не да се правиш на премиер, водач на партия и разводач на Лена по чужбина.

Ако имаше работеща съдебна система.

Но законът дреме, на море е, прехвърлил е хавлиена кърпа през очите си. Да видим през септември ще се пробуди ли?

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимки Архив

Similar Posts