| | | |

Тома Биков, ГЕРБ: ПП, ДБ и БСП няма да имат и 100 депутати в новия парламент

Трябва да се използва всяка възможност за доставка на газ, но един от проблемите е къде да се натоварят седемте американски танкера, каза пред Нова тв Тома Биков от ГЕРБ.

Ако няма проблем, защо тогава се чудят дали да приемат предложението днес до 17 ч.

По-рано енергийният експерт Васко Начев прогнозира, че няма друга алтернатива освен предложението да се приеме.

Биков се надява Деница Златева да се справи като директор на “Булгаргаз” , ГЕРБ били за махането на предишния директор заради конфликт на интереси.

ПП, ДБ и БСП няма да имат и 100 депутати в новия парламент, прогнозира той.

Трите политически формации – ПП, ДБ и БСП, няма да имат повече от 100 депутати заедно в новия парламент. Ако ПП искат да подкрепят ГЕРБ трябва сами да дойдат за разговори, това каза Тома Биков от ГЕРБ в отговор на въпрос кого вижда като партньор партията му след изборите.

„Не знам защо говорят тези смешни неща, че се борят за 121 депутати. Затова ние не броим депутатите. Нашата цел сме я обявили още преди два месеца.

Ние и тогава, и сега, и след изборите ще кажем едно и също – България в тази сложна и тежка ситуация има нужда от антикризисно управление, от проевропейско управление, стабилизация на политическата система и излъчване на правителство в рамките на 48-ото НС. От партиите, които се чувстват проевропейски”, подчерта той.

Разговор трябва да се води с всеки, дори с тези, които ще останат в опозиция, политическият диалог трябва да бъде възстановен, каза Биков.

Имаме достатъчно варианти и на този етап не бива да изключваме нито един от тях. Г-н Борисов е бил три пъти премиер на България и е естествено той да бъде в късата листа. Това заяви Тома Биков на въпрос на Виктор Николаев дали Борисов ще е предложението за премиер на партията.

Кой трябва да е първи в тази листа не мога да ви кажа. Не очаквате да ви кажа от сега кой ще ни е кандидат за министър-председател, нали? Харесва ми обаче, че очаквате да сме първи на изборите“, каза той.

„От тези дни нататък трябва да мислим как решаваме на първо място политическата криза. Ако не решим нея, нито една друга криза няма да може да бъде решавана ефективно. Много нови неща предлагахме и в рамките на 47-то НС.

Предложихме компенсация на тока на бизнеса още декември месец, но не беше прието, защото го предлагаме ние. Ако обаче беше прието, тази инфлационна спирала нямаше да се случи“, каза Биков.

По думите му ГЕРБ готви антикризисна програма, която за 2-3 месеца да ограничи инфлацията.

„Ние предлагаме идеи и който ги споделя е добре дошъл. По никакъв начин аз не мога да гарантирам, че ще има правителство в рамките на 48-ия парламент. Ако това се случи, отговорността за неизлъчване на правителство, ще се носи от тези, които разтуриха 45-тото, 46-тото и 47-мото НС.

Единственият шанс за правителство е ГЕРБ да победи със значителна разлика втората политическа сила, която и да е тя“, завърши политикът.

Ако ние управляваме страната, нашата програма ще ограничи инфлацията за 2-3 месеца, каза той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts