| | | |

ПРЕДОЗИРАНЕ! Андрей Гюров, ПП: Българите вече 3 пъти заявяват, че не искат ГЕРБ на власт

Правителството на Кирил Петков ясно показа, че газ има и когато се работи сериозно, той може да бъде осигурен за много кратки срокове. Опцията да реши как да обезпечи газовата сигурност на страната оставихме на служебното правителство.

Това заяви в интервю за Тази събота по БТВ Андрей Гюров от “Продължаваме промяната”.

,,С наличието на газа, който осигурихме от Азербайджан, това е 1/3 от газа, другата 1/3 идва от втечнения газ, и накрая остават запасите от газохранилището в Чирен. Това е наследството на кабинета “Петков”, допълни той.

“Получихме оферта за добри количества газ на много конкурентна цена. Дори и да се случи някой от тези кораби да не може да бъде разтоварен, в ситуация на криза и недостиг на газ количеството му ще бъде продадено по всяко едно време на много изгодна цена.

На служебното правителство оставихме опция да работи с тези количества”, добави той.

“С “Газпром” можем да водим разговори, когато покажем, че България не е зависима от руския газ и когато “Газпром” може да предложи конкурентни цени като последния на опашката, а не като единствения доставчик”, уточни Гюров.

Това е наследството, което получихме от ГЕРБ в последните 12 години – никаква диверсификация и възможността “Газпром” да ни извива ръцете, както го прави с останалите европейски държави, коментира той.

Относно отказа на ПП за съвместно явяване на изборите с “Демократична България”, Гюров отбеляза, че са били обсъдени “всички възможни варианти със съответните ползи и рискове”.

Това беше решението и силно вярваме, че това е правилното решение.

Влизаме в тези избори с ясната заявка за две неща – българските граждани вече три пъти заявиха, че не искат ГЕРБ и затова те ще продължат да бъдат в изолация. Другата ни заявка е да бъдем първи на тези избори, каза Гюров.

В заключение посочи, че правителството е паднало заради “Троянския кон в коалицията и брокерите на статуквото”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts