| | | |

Сергей Шойгу бесен, нахвърли се с обиди на ЕС, САЩ и НАТО

Идеята за забрана на всички руски граждани да влизат в страните от ЕС е проява на нацистка политика. Това заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу, предава ТАСС.

„Днес сме свидетели на поредното ярко проявление на нацистката политика, когато от високите европейски трибуни активно се пропагандира русофобската идея за забрана на всички руски граждани да влизат в страните от ЕС“

Това каза Шойгу на пленарно заседание на Първия международен антифашистки Конгрес в събота.

В същото време той отбеляза, че основните принципи на световния ред, правните и политическите оценки на Нюрнбергския трибунал все повече се игнорират и преразглеждат от отделни страни, в частност от балтийските.

„Маршовете на легионерите от СС станаха традиционни в Естония и Латвия, издигат се паметници и обелиски на военнопрестъпниците. По улиците на литовските градове открито се чуват нацистки лозунги и призиви“, уточни министърът.

Уроци по история

Откривайки конгреса, той цитира Георги Димитров, който нарече фашизма “зверски шовинизъм, средновековно варварство и необуздана агресия срещу други народи и страни”.

“През 30-те години на миналия век в Испания, Португалия, Румъния, Хърватия и някои други държави бяха установени фашистки диктаторски режими. Германският нацизъм стана неговата най-радикална и агресивна форма”, каза Шойгу.

Той подчерта, че идването на власт на националсоциалистите се дължи на тяхното финансиране от международния капитал.

„Съвсем очевидно е, че финансово-икономическото сътрудничество между англо-американските и нацистките бизнес кръгове беше един от основните фактори, довели до Втората световна война, която струва на човечеството безпрецедентни жертви“, отбеляза руският министър на отбраната.

Ръководителят на Министерството на отбраната припомни, че най-бруталната е била агресията срещу Съветския съюз.

“27 милиона загинали. Нито една държава в света не е платила такава цена. От общия брой на жертвите почти 14 милиона са цивилни. Това е пряка последица от нацистката политика, провеждана от нашествениците”, каза Шойгу.

Министърът подчерта, че “уроците на историята са лошо научени от онези, които, разчитайки на собствените си сили, извършват насилие”.

“Бомбардирането на Югославия, войните в Афганистан, Ирак и Либия, култивирането на терористични структури в Сирия. Тези и подобни престъпления винаги имат конкретни инициатори и извършители.

Отговорността за подобни действия и последствията от тях е изцяло на ръководството на Съединените щати. на Америка и НАТО”, каза той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts