| | | | |

Александър Дугин в тежко състояние след смъртта на дъщеря си, в болница е

Руският философ, един от основните създатели на идеологията на „руския свят“ Александър Дугин e в тежко състояние след смъртта на дъщеря си Дария и е откаран в болница.

Това съобщи в канала Telegram привърженикът на режима на Путин, руският политолог Сергей Марков, цитиран от “Униан”.

Дугин е хоспитализиран, след като е отишъл на мястото на смъртта на дъщеря си. По-рано снимки запечатаха как любимецът на Путин се е хванал за главата, в шок и ужасен от стращната загуба.

Тази нощ колата на 29-годишната му дъщеря Дария Дугин – журналист и политолог, беше взривена в Московска област. Тя е починала на място. Инцидентът е станал вечерта на 20 август.

Дария шофирала лек автомобил “Тойота Ленд Круз”, когато по време на движение колата избухнала, забила се в ограда и изгоряла, а останките били разпръснати по целия път.

Първата версия беше експлозия на газова бутилка, но сега руските служители на реда са склонни да вярват, че взривното устройство е избухнало под дъното на колата.

Тепърва ще се разследва кои са поставили взривно устройство в колата на Даря по време на фестивала „Традиция“ в Подмосковието докато автомобилът е бил на паркинг и за никого не е било трудно да го направи, съобщиха правоохранителните органи.

На фестивала е имало много гости, хората са паркирали колите си от двете страни на Звенигородската магистрала, където е имението Захарово. Почти целият паркинг е бил пълен.

Джипът, в който Дугина е отпътувала от фестивала, също е бил там. При влизане на паркинга не е имало проверки, така че взривното устройство може да е било оставено по всяко време от всеки, посочват световни агенции, цитирани от БТА.

Освен това Андрей Краснов, познат на загиналата и лидер на руското обществено движение “Хоризонт”, каза, че взривената кола е на бащата на Даря Дугина. Той предполага, че мишената е бил самият Александър Дугин.

“Това е колата на баща и, Дария кара друга кола, но тя си тръгна днес с неговата кола. Той се върна, беше на мястото на трагедията. Доколкото разбирам, целта беше пряко Александър Гелиевич, или може би двамата” – каза той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts