| | | | |

Юрист: Тъпи обяснения, че Асенката Василев бил страшно харизматичен лидер (за мен притежава харизмата на костенурка) или че смелият Рашков и мазният Гел ….

“Гледам социологиите дето ни пробутват и се чудя как изобщо ги правят? Защо, то е ясно. За да се повлияе на изборния резултат и да се даде бонус на тия дето си плащат. А най-много плащат спонсорираните отвън партии”,

Това пише в социалната мрежа юристът Даниел Божилов от ПП “Български съюз за директна демокрация”.

снимка Архив

Най-явната манипулация е при турлюгювечът на Кирето. Тези елементи на предните избори взеха 650 хил. гласа. От тях изобщо не е тайна, че половината (около 300-350 хил.) бяха в резултат на промотирането им от Радев.

В момента обаче тези гласове ПП спокойно може да ги пишат “бЕгали”. Отделно успяха да прилапат и някакъв протестен вот (вероятно от около 200 хил.) който също в голямата си част няма да се повтори.

Та оттук насетне остава едно ядро на разни жълтопаветни демократи и люспи покрай тях от около 300-350 хил. плюс някаква периферия от ощe около 200 хил. гласа. Периферията обаче ще е доста трудна за мобилизация предвид плачевните резултати на мижавото управление и коалицията с Нинова.

Та реалностите сочат, че Кирето и Компания ще се борят с жълтопаветниците на Ристьо (Б.ред. Христо Иванов) за един и същи електорат, който няма как да надхвърли 500 хил. гласа. Просто няма откъде да дойде.

А разни тъпи обяснения, че Асенката Василев бил страшно харизматичен лидер (за мен притежава харизмата на костенурка) или че смелият Рашков и мазният Гел ще доведат тълпи от избиратели е просто дъвка на които и роден дебил страшно ще се изуми.

Ако тези две партии, финансирани и спонсорирани от едно посолство официално получат резултат по-голям от тия 500 хил. значи, че венецуелските машинки си вършат работата.

А дали ще допуснем това?

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts