| | | |

ИЗВЪНРЕДНО: Неизвестната Национална републиканска армия на Русия пое отговорност за убийството Дугина

Националната Републиканска Армия на Русия е поела отговрността за убийството на дъщерята на Дугин.

Това стана чрез бившия депутат на Руската Дума Иля Пономарьов, който живее в чужбина.

В Youtube канала “Утро февраля” Пономарьов казва, че с него са се свързали от НРАС и са го помолили да изчете тяхно изявление:

“Вчера беше извършено възмездие. Господ запази самия Дугин, но му подготви далеч по-страшно наказание. И днес дойде моментът да се каже, кой го организира.

Тази акция, както и много други партизански акции, осъществени на територията на Русия в последните месеци, са организирани от Националната Републиканска Армия

Ние установихме контакт с лица от организацията с помощта на нашия ресурс “Роспартизан”, който осветява нарастващата вълна на съпротива в Русия. Бойците на НРА ме упълномощиха да прочета техния манифест”, каза Пономарьов”.

Ето пълният текст на изявлението:

“Ние руски активисти, военни и политици – партизаните и бойците на Националната Републиканска Армия, поставяме извън закона подпалвачите на война, грабителите и тираните на народите на Русия!

Ние обявяваме президента Путин за узурпатор на властта и военен престъпник, подправил Конституцията, разпалил братоубийствена война м/у славянски народи и отправил руските войници на вярна и безсмислена смърт.

Нищета и ковчези за едни, дворци за други – това е неговата политика.

Ние считаме, че лишените от право на глас хора, имат право на на възстание с/у тираните.

Ние ще го низвергнем и унищожим!

Нашата цел е да спрем унищожаването на Русия и нейните съседи, да спрем дейността на шепа кремълски дейци, които изсмукаха богатството на нашия народ и днес извършват престъпления в и извън страната.

Ние обявяваме служители на правителството на Руската федерация и регионалните администрации за съучастници на узурпатора – тези, които не се откажат от своите правомощия, ще бъдат унищожени от нас.

Обявяваме бизнесмените, които печелят парите си от корупция и връзки с чиновници – за предатели на Родината и съучастници на узурпатора.

Собствеността на тези, които не се покаят и не говорят публично срещу това правителство и неговата война, и те самите ще бъдат унищожени от нас.

Припомняме: 60-годишният Александър Дугин – философ, политолог, социолог, преводач и общественик, е наричан “мозъкът на Путин”. Автор е на идеята за евразийска държава, на практика възстановяване на СССР.

Негова е концепцията за новата роля на Русия в света. Според теорията му бившите съветски републики ще бъдат върнати с военна сила, а в Украйна всичко на изток от линията Одеса – Харков ще стане руско.

Смята се, че именно Дугин е бил мишената на атентата, в който загина 35-годишната му дъщеря. Дария Дугина беше политически анализатор, ревностен следовник на идеологията на баща си и пропагандатор на войната срещу Украйна, редактор на пропутинското списание “Юнайтед Уърлд Интернешънъл” и съавтор на книга за войната на Путин срещу Киев.

Тя бе санкционирана миналия месец от Великобритания. А Дугин е обект на санкции на САЩ, ЕС и Канада след анексирането на Крим.

Вечерта на 20 август в автомобил Toyota Land Cruiser, движещ се близо до село Болшие Вяземи, Московска област, е избухнало взривно устройство, след което колата се е запалила. “Вече е установено, че под дъното на колата от страната на водача е било поставено взривно устройство. Дария Дугина е загинала на място”, коментираха от Следствения комитет на Русия.

В последния момент двамата разменят колите си, прибирайки се от културния фестивал “Традиция”, на който са били събрани привърженици на идеите на Дугин. Взривът най-вероятно бил поставен под мястото на шофьора на паркинга на феста в Подмосковието, макар да е бил във ВИП зона и да се предполага строга охрана.

Според ТАСС гостите на фестивала са били много и при влизане в паркинга колите не са били проверявани, макар да е имало екипи на пътната полиция. “Взрив е можел да бъде поставен където си щете и от когото си щете, което и се е случило”, цитира агенцията анонимен охранител. Дугин си тръгнал с друг автомобил.

Минути след експлозията е заснет да наблюдава пламналата тойота с дъщеря си вътре. Видеото го показва в шок, хванал главата си с ръце. Бил откаран в болница.

Дария Дугина е родена на 15 декември 1992 г. Завършила е филологическия факултет на Московския държавен университет, а след това и аспирантура там.

Нейната докторска дисертация е на тема „Тълкуване на политическата философия на Платон“.

Синът на Дугин е художник и куратор – Дмитрий Хворостов, роден е през 1985 година.

Дария, подобно на брат си, използва различно фамилно име, но често се появява на различни събития с баща си.

В допълнение към философията и политиката тя обичаше музиката – свиреше на флейта и китара. Знаеше френски перфектно. Стажувала е в университета Мишел Монтен във френското Бордо, изучавала е история на неоплатонизма. Работила е като кореспондент на телевизионния канал Царград.

Тя ръководи телеграм канала PLATONOVA, който има 18 000 абонати.

В Москва са категорични – че това е терористичен акт. Очевидно самоделно взривно устройство е било поставено в колата.

Големият въпрос обаче е как може това да се случи на големия фестивал “Традиция”, който беше охраняван по всички правила?

Водещи руски пропагандисти, по-специално Владимир Соловьов и Маргарита Симонян, реагирайки на смъртта на Дария Дугина, вече поискаха възмездие за Украйна.

Забранената в ЕС телевизия “Царьград”, в която през 2016-2017 г. Дугин беше ръководител, премина в антиукраинска риторика. Сергей Григоров, главен редактор информационния портал “Русские, вперёд!”, част от групата на “православния олигарх” Константин Малофеев, написа: “Болката ни няма да бъде заменена със страдание, а с гняв и възмездие.”

“Руснаците ни ненавиждат, а Русия е архаична държава и обвързва действията си с определени дати, поради което на 23-24 август (Денят на независимостта на Украйна), ще се опитат да увеличат ракетните удари по нашите градове.

Безусловно Киев е в този списък”, каза Подоляк© DW
“Руснаците ни ненавиждат, а Русия е архаична държава и обвързва действията си с определени дати, поради което на 23-24 август (Денят на независимостта на Украйна), ще се опитат да увеличат ракетните удари по нашите градове. Безусловно Киев е в този списък”, каза Подоляк

Според Григоров атентатът бил дело на украинските спецслужби по поръчка на Запада и насочен срещу самия Дугин, а дъщеря му загинала във война, “която води срещу нас дяволският глобалистки Запад, сатанинската Украйна”, война “за пълното ни унищожаване като руска православна цивилизация”.

Григоров призовава Русия и Кремъл “да заличим от реалността Украйна и с парцал да изтрием дори следите от нея”. “Украйна трябва да бъде ликвидирана като универсален механизъм за етноцид на руския народ и това няма да бъде краят, но без това условие е невъзможно да съществува Русия. На една земя не можем да съществуваме с Украйна, с това адско зло.”

А ако са я убили среди в Русия?

На съвсем друго мнение е Юлия Латинина, която на сайта “Новая газета. Европа” сравнява какво може да последва от случилото се след атентата срещу Владимир Ленин от 1918 г. и как Йосиф Сталин използва покушението в края на 1934 г. срещу Сергей Киров, прочут болшевик и негов близък приятел, за да отприщи поредица от вълни на репресии и избиването на стотици хиляди хора.

Според нея не бива да се правят прибързани заключения от взрива снощи, защото Дугин е “емблематичен маргинал, който много говореше, но нищо не решаваше”. Но тя обръща внимание, че веднага след това са започнали да наричат дъщеря му “свещена жертва”, заради която трябва да започне “автоимунен процес”, тоест тотални чистки срещу предателите и “петата колона” вътре в Русия.

Тези екстремистки и имперски среди упрекват през последните седмици Владимр Путин, че се опитва да управлява, сякаш няма война и изискват всеобща мобилизация и тоталитаризъм за “противопоставяне на евроатлантическия Запад”, със или без президента.

Алтернативна версия може да бъде, че напротив, това е превантивен удар на управляващата партия срещу архиимпериалистите, които се стремят към властта, допълва тя. “Смъртта на такъв човек и още повече на дъщеря му е, меко казано, действие, което едва ли ще срещне особено разбиране сред колебливите и мекушави съюзници на Запад.

Трудно е да си представим, че украинското разузнаване (или който и да е там) не е взел всичко това предвид. Такава смърт може да е резултат от битка за власт в Кремъл и в същото време претекст за тотални репресии.”

Прогнозата ѝ е, че “тъй като войната е загубена, режимът ще започне не само да се разделя на фракции, но и да става все по-твърд, а одобряването на обща мобилизация може да се постигне само с терор”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Иля Пономарьов

Similar Posts