| | | |

Даниел Лорер проговори как ще играе на предсрочните избори през октомври

Ще участвам активно в предстоящите избори.

Това заяви бившият министър на иновациите и растежа Даниел Лорер в интервю за бТВ.

Той не пожела да потвърди или отрече информацията, че ще е водач на листата на „Продължаваме промяната” във Варна. Каза само, че ще работи за по-доброто представяне на ПП.

Изключително важна е мисията на служебното правителство да проведе честни и прозрачни избори и се надявам това да е така.

По отношение на кадровата смяна на правителството – за него “някои от тях са логични, като например на областни управители, но на НАП, ДКК и Агенцията по труда – пораждат въпрос защо се правят смени там”.

Той пита защо толкова задълбочено се променя администрацията, когато служебният кабинет ще управлява само два месеца. Конфликтът в Министерството на икономиката е ясно изграден и от това следват острите позиции на Корнелия Нинова, която бе министър там преди това, добави той.

„За мен някои назначения на служебното правителство будят въпроси, тъй като те са на хора, които са работили активно за ГЕРБ преди това“, каза Лорер.

„От нашия опит със служебното правителство мога да споделя, че всеки един министър има своята воля и може да упражнява своята власт в зависимост от това как се чувства. Надявам се сегашният екип на президента да работи спрямо въжделенията на всеки един от тях“, каза още той.

Според него служебното правителство е коригирало работата си спрямо общественото мнение. По думите му енергийната политика не трябва да е разделителна линия.

На въпрос дали е трябвало да платим на „Газпром“ в рубли за газ, Лорер каза, че страната ни не е имала избор и това е била правилната политика.

Лорер заговори за кабинет „Кирил Петков-1” и ясно остави впечатлението, че ПП ще работи за второ правителство в същия формат. Започнахме промяната, трябва да я довършим, каза политикът.

Лорер е категоричен, че трябва да продължи разграждане на модела ГЕРБ-ДПС, за да работи икономиката и даде за пример вдигането на пенсиите. Той потвърди, че това ще е есенцията на предизборната кампания на “Продължаваме промяната”.

Обещанията им още са: образование, пенсии и др. Основният критерий за водач на листите на ПП “е човек, който е отдал сърцето си на България, за да се живее по-добре в страната след години”. Самият Лорер “ще е активен участник в изборната кампания”.

Относно коалиция за изборите с ДБ – той коментира, че консултациите показват, че двете формации имат по-добър шанс да се явят отделно – ПП е център и по-социална, а ДБ – център/дясно.

Засега няма отношение към партията на Стефан Янев, а по отношение на “Възраждане” – ПП няма да работи с тях.

За наличието на природен газ у нас Даниел Лорер посочи, че у нас има достатъчно газ, но тъй като по време на управлението на ПП енергийнната сигурност е била уязвена, много спешно те са намерили алтернативни източници и са спрели договорите с “Газпром”.

“В момента това е политическо оръжие за цяла Европа”, поясни той. Настоящият договор с “Газпром” е анулиран и служебният кабинет трябва да работи според неговите условия, е мнението на Лорер.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts