| | | |

Дугин проговори за убийството на дъщеря си Даря Дугина

Руският бизнесмен Константин Малофеев, който преди години се подвизаваше и в България като човек на Цветан Василев, публикува първото изявление на бащата на убитата журналистка Даря Дугина по негова молба, съобщава в. “Известия”.

“Както знаете, в резултат на терористичен акт, извършен от нацисткия украински режим, пред очите ми беше зверски убита от взрив моята дъщеря Даря Дугина. Тя беше прекрасна православна девойка, патриотка, военен кореспондент, експерт от централните канали, философ.

Изказванията и репортажите й винаги бяха дълбоки, обосновани и сдържани. Тя никога не призова към насилие и война. Тя беше изгряваща звезда в началото на своя път. Враговете на Русия подло я убиха”, гласи изявлението на Дугин.

Той подчертава още, че подобни удари няма да сломят руския народ и призовава към победа. По-рано РИА “Новости” съобщи, че от момента на гибелта на журналистката Дугин се намира в болница под лекарско наблюдение. Той е натъпкан с успокоителни.

Поклонението пред убитата ще се състои на 23 август в Телевизионния център “Останкино”, уточнява още бащата.

Междувременно руският президент Владимир Путин изказа съболезнования за гибелта на Даря Дугина.

“Подло, жестоко престъпление прекъсна живота на Даря Дугина – светъл, талантлив човек с истинско руско сърце – добро, любящо, отзивчиво и открито.

Журналист, учен, философ, военен кореспондент, тя честно служеше на хората, на отечеството, на дело доказваше какво означава да бъдеш руски патриот”, се посочва в съболезнователната телеграма на руския държавен глава, за когото твърдят, че е в близки отношения с бащата на убитата относно възгледа за тъй наречения “руски мир”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

остатъци от взривената кола

Similar Posts