| | | |

Борислав Гуцанов: Листите на БСП ще бъдат наредени окончателно на пленум в четвъртък

Листите на БСП ще бъдат наредени окончателно на заседание на Националния съвет на партията в четвъртък.

Това заяви пред медиите Борислав Гуцанов, председател на предизборния щаб на левицата.

БСП отива с пълна готовност на тези избори, напълно мобилизирана, каза още Гуцанов.

Той коментира и актуалната тема с доставкит на природен газ.

“Още през април БСП бе на ясна и категорична позиция, че се задава криза с газа и, че тя ще бъде криза, на която трябва да се обърне изключително сериозно внимание.

Нашата позиция тогава беше ясна, последователна. Сега е същата – че трябва да се водят преговори с “Газпром”, че трябва да се достигне до доставки на газ за България от тези компании, които дават най-сигурни доставки на най-добри цени за страната ни, тъй като има 28 000 фирми в България, които използват газ, над 250 000 работни места, свързани с това производство.

Освен това и топлофикация, от която идва топлината за милиони български граждани. Считаме, че трябва да се водят преговори с “Газпром”. Заявявали сме го и в Народното събрание, и в интервюта. “Газпром” не може да бъде изключен от всички тези търговски преговори, които България трябва да проведе”, посочи Гуцанов.

Той отговори и на обвинения от страна на ГЕРБ.

“Първо да си припомнят какво те говореха и коментираха, че едва ли не “Газпром” трябва да бъде зачеркната и по никакъв начин да не се говори за “Газпром”.

Тогава да кажат каква беше позицията на БСП, защото нямаше друга политическа партия, освен БСП, която ясно да коментира, че не трябва по никакъв начин “Газпром” да бъде изключвана от възможностите за преговори.

Задължително трябва да се проведат разговори с “Газпром”. Това, което зависи от БСП, ще го направим по всякакъв начин така, че страната ни да има осигурени газови доставки.

Защо за “Чирен” по време на управлението на ГЕРБ не се направиха всички инвестиции, които бяха необходими така, че от 900 милиона капацитет да стане на 1,5 милиарда? Това не е ли престъпно и няма ли прокуратурата да се сезира?”, посочи Борислав Гуцанов.

“БСП беше политическата партия, която ясно коментира, че не трябва да се влошават отношенията с Русия. “Газпром” е партньор на страната ни повече от 40 години и не трябва с лека ръка да бъде изключван от опциите и възможностите.

При наше управление в бъдеще със сигурност ще поддържаме тези отношения с “Газпром”, които да бъдат изгодни за България. Ако има други фирми, които дадат по-сигурни доставки на по-изгодни цени, те са добре дошли”, коментира още той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts