| | | | |

Борислав Цеков каза каква ще бъде съдбата на Променкаджиите в най – скоро време

от фейсбук профила на Борислав Цеков

снимка Архив

Ленчето безславно напускала политиката след неколкомесечно безполезно и за съжаление вредоносно за България присъствие.

Както предупредих още миналата година, тези случайници, променкаджиите – офисен планктон, изваден от канторки и стартъпи, за да обслужи интересите на група олигарси с активното участие на президента – танцуваха само една зима. Изгубиха безценно време на България и ескалираха каскадата от кризи, която залива обществото ни.

Политическата съдба на Ленчето – а след нея в близко време такава ще е и съдбата на цялата клика на кирчовците – е христоматиен пример.

Когато миналата година пиарката на “Промяната” (към днешна дата също бивша) с апломб ни възвести в изборния ден, че Ленчето била “звезда на хоризонта” в политиката, аз естествено се изсмях с думите: “Седни си. Слаб 2”.

Такава липса на критерии и преценка на политическите кадри – да привиждаш “звезда” в човек с нулеви политически качества – в нормална ситуация би била непростима, но при цялата отрицателна селекция в политиката през последните години е донякъде обяснима.

Днес, само няколко месеца по-късно, времето и събитията, очаквано, потвърдиха предупрежденията и оценките ми от миналата година.

От случайниците в политиката, каквито са променкаджиите, нищо не се запомня и нищо не остава в историята. Година-две по-късно по правило те потъват в прахоляка на времето.

Защото не са създали нищо, с което да бъдат запомнени, освен еднодневки от блудкава политическа ширпотреба, гарнирани с някой и друг скандал.

Днес на променкаджиите ще кажа само – не си мислете, че политическата съдба на Ленчето ще ви се размине. Гледайте нея и мислете какво ви очаква до 1-2 години и то неизбежно.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts