| | | |

Къде се очертават да бъдат най – тежките битки на предсрочните избори

Седмица преди крайния срок за регистрация на листите на партиите и коалициите за предсрочните избори на 2 октомври, заявките към днешната дата – лидерската битка отново да е съсредоточена в 25 многомандатен избирателен район.

Досега е сигурно, че за четвъртите поредните избори през последната година и половина се регистрираха 24 партии и 7 коалиции, регистрацията на една от коалициите обаче беше заличена от ЦИК заради липса на достатъчно подписи, съобщават от БНТ.

Все още всичко е условно по отношение на листите. Някои от партиите дори не са готови с водачите си, като „Демократична България”, например.

Ясно е, че и този път най-гореща ще бъде лидерската битка в 25 МИР в София.

Там ще се състезават лидери като Бойко Борисов, Корнелия Нинова и Костадин Костадинов. Редом с тях отново ще е рапърът Христо Петров – Ицо Хазарта от “Продължаваме промяната”. Фолкпевицата Луна също отново ще се пробва в политиката точно в този район.

Този път в Пловдив се очаква водач от „Продължаваме промяната” да е бившият шеф на парламента Никола Минчев, а не бившият премиер Кирил Петков. Там той ще се бори с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и с един бивш външен министър и зам.-председател на парламента от БСП – Кристиан Вигенин. Тошко Йорданов от „Има такъв народ” също влиза в надпреварата от Пловдив.

Във Варна „Продължаваме промяната” най-вероятно ще оставят Даниел Лорер начело на листата. Там обаче битката ще е и с председателя на “Възраждане” Костадин Костадинов, който е роден там. Друг варненец ще участва от БСП – организационният секретар на партията Борислав Гуцанов.

В битката за Кърджали между водачите на листи от „Продължаваме промяната” вероятно ще сложат Никола Минчев. По традиция ДПС играе в този регион с председателя на партията Мустафа Карадайъ. ГЕРБ-СДС се очаква да заложи на бившия шеф на парламента Цвета Караянчева.

Двамата съпредседатели на “Продължаваме промяната” още не е ясно къде ще бъдат водачи. От партията казаха, че ще бъдат в София, но дали ще оглавят и листи в страната не е сигурно.

Асен Василев може би отново ще бъде водач в родното си Хасково.

Сред любопитните лица водачи е бившият вътрешен министър Бойко Рашков, за когото се очаква „Продължаваме промяната” да му определят място на водач в Перник.

Непотвърдена остава информацията, че отцепилият се от „Има такъв народ” бивш министър на спорта Радостин Василев може да оглави листата на „Продължаваме промяната” в Габрово.

Кои ще са водачите на партиите във всички градове в страната ще разберем най-късно на 30 август.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts