| | | |

Министър Стоянов: Не правим завой към ” Газпром “

В никакъв случай не бих нарекъл завой към “Газпром” да държим всички опции отворени. Не е добре да затваряме някоя опция.

Диверсификация не означава да затворим едни опции и да гоним други. Диверсификация за нас означава всички опции да са отворени, да преговаряме, да доставяме по всички възможни маршрути”.

Това заяви министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов преди Годишната среща на икономическите съветници в Службите по търговско-икономическите въпроси.

Министърът посочи, че въпросите, свързани с това кога ще започнат преговорите, трябва да бъдат отправяни към служебния министър на енергетиката.

Стоянов подчерта, че е сигурен в компетентността и в опита на министъра на енергетиката Росен Христов и щом той е казал, че преговорите ще бъдат трудни, значи така ще бъде наистина.

На журналистически въпрос, свързан с износа да оръжие за Украйна, той отговори, че в момента министерството на икономиката се съобразява и спазва зададената рамка.

“Всички закони и правила така, както те са приети, ако бъдат променени, разбира се, ще се съобразим с това”, допълни министърът.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts