| | | |

НА ЖИВО: Борисов: МВР да разследва “Промяната” и Кирил Петков за умисъл в “създаването на капан в енергетиката”

Представители на ГЕРБ дават извънреден брифинг в централата на партията.

Лидерът на партията Бойко Борисов отбеляза, че “с радост приветстваме и се радваме” позицията на ДБ спрямо “Газпром”.

“Ура, другари, браво!”, заяви той и поясни, че на 31 юли той е казал, че ГЕРБ ще подкрепят само партии, подкрепящи 100% диверсификацията от “Газпром”.

И се питам защо ДБ решиха така за Газпром, а то защото на 2 юни 2022 Асен Василев каза, че България никога няма да приеме газ от “Газпром”, а на 14 юли той обаче казва: “Защо не на газа от “Газпром”.

Бойко Борисов обвини ПП и ДБ в двоен аршин по най-важната тема – природния газ. Гърчат се и опитват да обясняват и се оплитат в лъжите си ежедневно, отсъди той

“Днешното събитие е провокирано от две декларации на “Да, България”. Приветстваме ги, че след няколко месеца разбраха за какво става въпрос.

“Демократична България” се обявява категорично против връщането на “Газпром” като доставчик на газ за България и настоява за ясна позиция по действията на служебното правителство от всички политически сили, които се определят за изповядващи евроатлантически ценности”.

Ура, другари! Браво!”, присмя се Борисов по повод позицията на ДБ, че категорично са против преговорите с “Газпром”.

“На 31 юли аз казах, че ГЕРБ ще управлява само с партии, които са за 100% диверсификация. Декларативно се обръщам към колегите от другите партии – да приемем проектозакон за 100% диверсификация и срещу “Газпром””, призова Борисов.

Той припомни, че ГЕРБ са уредили цената на газа да е 37,71 лв. “След “Промяната” цената е 298,20 лв. и не ми говорете, че така е навън. Ние имаме до 31 декември договор!

Септември 315 лв., август 125 евро. Ето това, уважаеми господин Христо Иванов, Атанас Атанасов, ни доведе “Промяната”. Хаос и разруха!”, атакува той кабинета на Кирил Петков, в който участваха и ДБ.

Защо ПП-тата и ДБ са против “Газпром”, а в същото време не са против “Лукойл”? Значи руският газ не го искат, а приемат руския петрол?! попита риторично Борисов.

Това раздвоение на личността го наблюдавам от години, отсъди той. По 40 милиона на ден изтичат всеки ден в България.

Значи Разваляш готов договор и отиваш и толерираш руския петрол.

Цената по нашия договор е ниска, а през посредниците на Кирил и Асен е висок. Така Газпром печели два пъти.

Като голяма грешка Борисов изтъкна, че ПП не са ангажирали слотове. Те добре са знаели, че не могат да си пренесат втечнен газ на ръце, каза бившият премиер.

И кандидатът за президент на пенсионна възраст. И не само там. В политиката е като във футбола – има можещи и неможещи, отсъди Борисов по повод думите на Петков, че трябвало да се пенсионира.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts