| | | |

Политологът Слави Василев разкри тайната надежда на партиите, за да стрелят по Радев

Не смятам, че Радев говори в един глас с ГЕРБ, а посочват еднакви проблеми. Всяка една партия, която е опозиция ще ги посочи, а президентът е надпартийна фигура и е длъжен да ги посочи.

Това заяви политологът Слави Василев пред bTV.

„Газпром” влезе в изборите за парламент у нас. Подкрепата на газ от руската компания в момента е основна разделителна линия между партиите.

„Темата за енергетиката в момента е основна. Това е една от основните разделителни линии. Ще има партии, които скачат срещу решението на правителството за разговори с „Газпром“. Това ще бъде разделението“, заяви Слави Василев.

В момента всички партии тайно се надяват служебното правителство да върне “Газпром” в България, за да може после да “стрелят” по президента с мотива, че е променил геополитическата ни ориентация.

Но нашата евроатлантическа ориентация никой не я поставя на картата. Искам да напомня, че правителството на Кирил Петков отказа да работи с “Газпром”, а не “Газпром” отказа да работи с България, коментира Василев.

Добави, че очаква именно казуса с “Газпром” да бъде водещият лайтмотив на тези избори.

България не е толкова зависима от газ за разлика от други страни в Европа. Според мен тази тема е изкуствено създадена, заяви социологът Добромир Живков по темата с възобновяването на преговорите с “Газпром”.

“Още преди да състави служебния кабинет, Румен Радев започна да подготвя българските граждани за хаоса в енергетиката. Но тук искам да кажа, че не е прерогатив на служебното правителство да определя геополитическата орбита на България.

Ние сме парламентарна република и трябва редовен кабинет и редовен парламент. Действията на служебната власт могат да навредят дългосрочно на страната. Не можем да правим такива генерални завои”, допълни по темата с руския газ Живков.

“Рязко се промениха приоритетите на Радев и не мога да си обясня защо не даде шанс на последния кабинет. Патосът по отношение на смяна на статуквото изчезна от речите на Радев”, каза още той.

“Непредвидими резултати могат да бъдат само тези на “Възраждане”. Смятам, че ГЕРБ ще бъдат първа политическа сила, а ….. “, каза Слави Василев, но не успя да довърши изречението си, защото водещият Иван Георгиев грубо го прекъсна и приключи коментара му.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts