| | | | |

Предозиране: Кредитът на доверие, който дадох на новото ръководство, не само приключи като срок, но беше изчерпан и откъм смисъл. Отново влизам в ролята си на опозиция към МОСВ

Екоминистерството се завърна в мрачните си времена. Минаха 3 седмици, откакто МОСВ е под контрола на служебното правителство, а резултатът е тиха реставрация на интересите на ГЕРБ, ДПС и олигархията.

Това написа в профила си във “Фейсбук” министърът на околната среда и водите в кабинета “Петков” Борислав Сандов.

“Първата среща на новия министър беше с управата на Столична община, а първи посочен от нея зам.министър – бивш зам.кмет на Столична община от ГЕРБ – Мария Бояджийска.

Дългогодишният депутат на ДПС Ерджан Ебатин си работи между изборите като директор на РИОСВ Варна, а спирачката за нови защитени територии и покровителя на интересите на олигархията в сектор ‘дива природа’ Мирослав Калугеров отново е Директор на ресорната дирекция в МОСВ.

Явно вече се е възстановил от дългия 7 месеца болничен, който депозира в първия и последен под мое ръководство негов работен ден”, пише той.

“Привидната технокрация от управлявано от чиновници МОСВ всъщност си е чисто лобистка схема, с някои изключения.

Разочарован съм, че служебния кабинет реши да действа реваншистки и в това министерство. Затвърждава се мнението ми, че Радев само фалшиво и популистки ‘обича’ природата.

Кредитът на доверие, който дадох на новото ръководство, не само приключи като срок, но беше изчерпан и откъм смисъл.

Отново влизам в ролята си на опозиция към МОСВ, като разликата от преди и сега е, че вече познавам отлично системата отвътре и знам къде са критичните й точки и кои са ключовите фактори за определени процеси”, допълва още Сандов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts