| | | |

Украински посланик: Опитваме се да убием възможно най-много руснаци сега

Извънредният и пълномощен посланик на Украйна в Казахстан Петро Врублевски заяви пред казахстански медии, че украинците се опитват “да убиват колкото се може повече руснаци”.

Той посочва и причината за тази “кръвожадност”. Оказва се, че това е за да не се тревожат много украинските деца след това.

“Колкото повече руснаци убиваме сега, толкова по-малко ще трябва да убиват нашите деца. Това е всичко”, обяснява Врублевский.

Изказването на дипломата предизвика широк отзвук в Русия. Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обвинява Киев, че подготвя план за “национално прочистване” на руснаците, съобщават световните издания.

“Това е украинският посланик в Казахстан. Той ни казва, че трябва да бъдат убити колкото се може повече руснаци: “Колкото повече руснаци убиваме сега, толкова по-малко ще трябва да убиват нашите деца”.

Само посланикът на един терористичен режим може да каже такова нещо. В продължение на осем години киевските нацисти убиваха мълчаливо, обвинявайки за всичко Москва, а сега открито говорят за планове за национално прочистване”, реагира Мария Захарова в канала си в Telegram, съобщават световните издания.

Отбелязва се, че казахстанските власти не са реагирали на това интервю.

Гражданският активист от Казахстан Антон Бударов обаче е публикува петиция в мрежата, в която призовава посланикът на Украйна Петро Врубелски да бъде депортиран от страната.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts