| | | | |

Адвокат съсипа Киро: Чутовната наглост и безпримерна тъпота на тъжителя

Според практиката на съдилищата обезщетението на неимуществените вреди, причинени в резултат на престъплението клевета, варира в диапазона на 1000 – 3000 лева

Това пише на страницата си във Фейсбук адвокат Росен Димитров и продължава с разясненията:

снимка Фейсбук

Според практиката на съдилищата обезщетението на неимуществените вреди, причинени в резултат на престъплението клевета, варира в диапазона на 1000 – 3000 лева.

Тези неимуществени вреди са продължителен стрес, безпокойство, безсъние за седмици, уронен престиж и други такива, причинени на пострадалия.

В изключителни случаи сумата може да надхвърли незначително посочения размер!

Да предявиш граждански иск за половин милион лева (500 000) само няколко часа след твърдяното съществено престъпление е особен случай.

Това означава, че пострадалият е имал дискомфорт, продължил цели 2-3 часа, от изричането на позорните и неистинни думи (клеветата) до завеждане на делото, които оценява на половин милион!

Освен чутовната наглост и безпримерна тъпота на тъжителя (пострадалият) се поставят и въпросите: за колко пари е работил той – колко е печелил на последната работа, след като за 2-3 часа страдание, породено от чужди думи претендира 500 000 лева?

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts