| | | |

НА ЖИВО Борисов с нови разкрития за далаверите на Киро и Асен: Не са толкова почтени и чисти, колкото твърдят

Лидерът Бойко Борисов поздрави най-напред украинския народ с Деня на независимостта на Украйна.

Още от първия ден на войната в Украйна украинското знаме е тук, в централата на ГЕРБ. Още от първия ден ние подкрепяме Украйна

Той даде думата на Делян Добрев, който коментира най-актуалната тема – с газа и договора с “Газпром” като отбеляза преди това, че бившите управляващи от Четворната коалиция – Кирил Петков и Асен Василев, че се “оказват се не толкова почтени и чисти, колкото твърдят”.

Добрев обясни, че за юли България е трябвало да купува газ по 86 евро. Купуваме от една компания WIEE, който е румънска, но всъщност е дъщерна на “Газпром”.

До последния ден на кабинета на “Промяната” България купува от въпросната фирма на 110 евро.

Разликата от цената отиват в едни офшорки на “Промяната”. Никаква друга логика няма, че парите от Румъния като отидат в Швейцария, оттам част се прехвърлят в офшорки – със съответната комисионна,” обясни Добрев.

Той поясни, че ГЕРБ са подали сигнал до МВР и ДАНС за офшорките на “Промяната”.

“От това печели “Промяната”, печели и “Газпром”. Защото той не взема 86 евро, вероятно взима повече, защото защо ще се включи в тази схема, ако няма кяр от това. Губещият е българското общество – то губи 28% – разликата между 110 и 86 евро”, заяви Делян Добрев.

До последния ден на кабинета на “Промяната” България купува от въпросната фирма на 110 евро. Разликата от цената отиват в едни офшорки на “Промяната”.

“Никаква друга логика няма, че парите от Румъния като отидат в Швейцария, оттам част се прехвърлят в офшорки – със съответната комисионна”.

“Виждам много голяма връзка между “Демократична България” и служебния кабинет.

Защо? Защото ДБ е купувала газ от “Газпром”. Фактурите са пред вас – ще видите хоризонталната структура как всичко отива в Газпром. И забележете периода на тези фактури – от 1 юли до 31 юли. Те бяха на власт до 2 август и са взимали тези комисионни до последния ден…

Това е толкова скандално, че не може да е от незнаене, неопитност, неучене и т.н.”, заяви още Добрев.

Той отново поясни, че след доклада на ГЕРБ до ДАНС са получили отговор, че е образувана преписка.

“Пак ще кажа – газът не е от “Газпром”, пак е руски, пак си го плащаме, само че не по 86 евро, а по 110. И тези 28% се разпределят между офшорките на “Промяната” и “Газпром”, заяви още той.

Томислав Дончев заяви на свой ред, че от икономическата прогноза на БНБ става ясно, че брутният вътрешен продукт ще е 2%: “По текущата сметка на платежния баланс ще има отрицателно салдо.

“По-интересното обаче е друго. По данни от статистиката за януари-април 2022 отрицателното с Русия 3 млрд. 740 млн. лв. Влошаването на търговското салдо е над 2 млрд. 450 млн. лв.

Т.е. за този период България е станала три пъти по-зависима от Русия по линия на стокообмена си. Големите числа безпощадно показват, че това, което каза преди малко господин Добрев, е правилно”.

Той изтъкна, че яростната антируска реторика не се връзва с реалното “усвояване” на благините от бизнеса с Русия.

“Това, което предизвиква учудване от моя страна, е позицията на други политически лидери, които са готови да не се къпят, да стоят на студено, за да не се подновяват отношенията с “Газпром”, но те нямат нищо против да купуваме газ от “Газпром” чрез посредници”, заяви още Дончев.

Бойко Борисов цитира бившия министър на енергетиката при ПП Александър Николов пред БНТ от вчера, който казва, че България е купувала руски газ, но не отхвърля обвиненията на ГЕРБ, че това е станало на много висока цена.

“Обръщам се към репортерите – проверете, вижте какви са цените и когато някой се появи във вашето студио какви са цените”, заяви той.

Борисов коментира още:

“На 16 август почивните бази на МВР са ползвани за частни партита. Е как нито един журналист не зададе въпрос – какви са тези частни партита? А там са канени хора, които дори не са служители на въпросното ведомство.

Това го казва Демерджиев пред Би Ти Ви и темата се похлупва. Защо не казват кои са тези бази, кои са тези граждани? Но никой не му задава въпроси.

На 22 август зам.-министър Папукчийски – Пощите бяха хакнати заради куриерска фирма. Все още следствието от тази атака не е отстранено. Дори последния месец пенсиите бяха раздадени със закъснение.

Хакерските атаки, които сринаха Български пощи през април, бяха в интерес на частна куриерска фирма. Е как някой не попита за това? Не ви ли е интересно, това не предизвика ли въпроси?

Решението да ме арестуват е взето на оргия с много уиски, бяло вино, пици с кристали, заря са пускали, за да ме извлекат пред децата с белезници, знаейки, че вършат незаконни действия.

И точно тия хора са се захванали да правят съдебна реформа. И искат техният сатрап да е едноличен господар, ядоса се той при мрачния спомен за ареста си.

Викали са горе полицаите да пишат, знаейки докрай. Защото е незаконно, те са знаели, че ще падне в съда. Разхвърляха всичко, на децата креватите даже. Не откриха нищо и писаха в протоколите, разказа Борисов са обиска посред нощ в дома си в Банкя.

Казаха ми: “Съжаляваме, че трябва да ви задържим, така ни е наредено. И по плочката се чува: “Да му сложиш белезници. Ето това е партията на Промяната. Тогава им казах: “Ще дойдат и за вас, по същия начин.

В публичните изказвания, Петков казва, че им бил лош пиарът и затова като наказание арестува моя пиар. Така ли се разправяш? Направи си по-добър, що трябва да влачиш жената през децата и семействата?, надигна тон Борисов.

И вметна, че сега мнозина му разказвали какво се е случвало в МС по време на управлението на ПП. Нали знаете – българинът е много страхлив. Сега ни разправят какво чудо е било в МС – пици с кристали, малини и боровинки, бяло вино и много уиски. Вътре – ресторанти за хранене. Царете мислят, че там ще стоят доживот, заключи Борисов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts