| | | |

Румен Петков пак отиде на спявка при Нора Митрофанова

Новият политико-бизнес партньор на Стефан Янев – лидерът на АБВ Румен Петков, пак се озова на спявка при руската посланичка у нас Елеонора Митрофанова.

От пресцентъра на АБВ разпространиха информация, че пред нея Петков е акцентирал върху неотложността от започване на разговори с „Газпром експорт“, които да позволят гаранции за изпълнение на договора между двете страни и стъпки, които да защитят, както интереса на руската енергетична компания, така и българския интерес.

Т. е., да се гарантира, че „Газпром експорт“ няма да предприема санкции за неполучени от „Булгаргаз“ обеми.

По време на разговора Румен Петков изразил още възмущение от “неадекватното поведение на някои от европейските лидери и претенциите България да не ползва руски газ с аргумента, че така финансираме операцията в Украйна”.

“В същия момент обаче Украйна всеки ден транспортира 40 милиона куб. м. газ от Русия за Европа и срещу това получава 1 млрд. евро.

Такъв тип двойни стандарти рушат доверието към Европа да отстоява истината и да се бори за собствения си интерес”, отбелязал Петков и определи като наглост призивите на украинските президент и посланик да не купуваме руски газ, когато в този момент Украйна транзитира синьо гориво.

Бившият МВР шеф открито подкрепи за изборите на втори октомври “Български възход” на Янев, който пък излезе от предишния кабинет “в името на националния интерес”.

Вече няма спор как ексслужебният премиер дефинира българският национален интерес.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts