| | | |

Бесни скандали и изненади на пленума на червените другари за листите

Люти спорове обхванаха поредното заседание на Националния съвет на БСП днес при обсъждането на конкретните позиции за кандидат – депутатските листи.

Въпреки че водачите по районите отдавна са определени, червените отново не се разбраха кой къде да застане и в без това изоставащата в електоралната си подкрепа Столетница в борба за място в следващия парламент.

Оказва се, например, че водачът за Велико Търново Явор Божанков е пренаредил изцяло гласуваната на конференцията на организацията листа.

Вместо вече определените лица, поставени на конкретните позиции, той е вкарал там бесепари, които дори не са присъствали на въпросната конференция. А след това е завел новия списък в Изпълнителното бюро и е свел до Корнелия Нинова своите персонални избраници.

А изненадата дойде от гражданската квота и името на доскорошната депутатка на “Възраждане” Цвета Галунова, която изненадващо кацна точно при Божанков.

По информация на Lupa.bg вторият в листата на левицата в старата столица е дама от Свищов София Вергилова, която не била представена изобщо на заседанията досега. Третият пък бил друг съгражданин на Божанков – от Горна Оряховица – шефът на местната организация Огнян Стоянов.

Така досегашният социалист, предвиден за подгласник на бившия депутат – Михаил Михалев е бил изтикан в дъното на списъка с потенциални депутати.

На “Позитано” 20 дори шушукали, че “украинският посланик Виталий Москаленко” е пренаредил листата. А причината за подобни шеги е фактът, че самият Божанков след началото на войната на Русия в Украйна зае категорична антикремълска позиция.

Търновският доскорошен депутат не участва в заседанието на пленума, информираха още членове на НС.

“Недопустимо е игнорирането на тайния вот, решил изхода от заседанието на областния съвет за листите”, категорични са ядосани другари. И предвещават изборен крах за левицата в 4-и МИР Велико Търново.

Междувременно един от любимците на Нинова – също водач на листа за вота на 2 октомври Филип Попов, лаконично коментира, че междуособици за подредбата на кандидат – депутатските класации винаги е имало в партията, но и преди, и сега, те се решавали без излишен драматизъм.

“Напрежение в БСП винаги е имало заради личностни интереси, но левицата е готова за избори”, каза той.

Попов затвърди и намерението на левицата да върне хартиените бюлетини. А аргументът му е, че машините водели до ниска избирателна активност, до изкривяване на резултата, до висока тежест на купения вот.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts