| | | |

Венко Сабрутев грижовен, пресмята пенсията на Борисов

Бившият депутат от „Продължаваме промяната“ Венко Сабрутев се загрижи сериозно за пенсията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

“Не мога да разбера защо хора като г-н Борисов се притесняват да се пенсионират, ние вдигнахме пенсиите. За една година вдигнахме пенсиите, колкото ГЕРБ за 10 г.

Когато уморените политици се пенсионират, няма да имаме подобни ситуации – България да е оставена в пълна зависимост, а в същото време в публичното пространство да се говорят откровени лъжи, че е направена диверсификация.

Това заяви в студиото на „Тази сутрин“ по бТВ Венко Сабрутев от „Продължаваме промяната“.

„12 г. ГЕРБ ни лъгаха, че са направили така необходимата диверсификация на доставките на природен газ. Постоянно ни обясняваха, че са я направили, а в същото време се оказа, че България е 100% зависима от един доставчик и това е „Газпром“.

Ако бяхме изпаднали в ситуацията един от многото доставчици да спре доставките в момента нямаше да сме в тази тежка газова криза“, добави той.

Сабрутев обясни, че когато ПП са поели управлението зависимостта към „Газпром“ е била на 90%.

„Това, което ние направихме, е от много на брой доставчици да започнем да купуваме кризисно, така че да запълним необходимите количества.

В България нямаше прекъсване на доставките на газ нито за битовите потребители, нито за бизнеса. Доставките, които осигурихме, бяха на цени по-добре от тези на „Газпром““, заяви още той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts