| | | | |

Вигенин удари по Рашков, директно го обвинява за трагедията с полицаите в Бургас

Бившият външен министър и депутат от БСП Кристиан Вигенин подозира политически грешки, които може да стоят пряко или косвено зад трагедията в Бургас, при която рейс с нелегални имигранти помете полицейска кола и уби двама униформени.

“Искрени съболезнования на близките на загиналите гранични полицаи. Огромно уважение към труда на граничния полицай! Работят в тежки условия и имат нужда от по-сериозна подкрепа – морална от гражданите, финансова от държавата”, написа Вигенин.

И разкрива подробности за Ямболския регион, който води на предишните избори и е първенец в соцсписъка сега:

“Искам да споделя някои решения на ръководството на Гранична полиция от последните месеци, които така и не можах да си обясня и които създадоха ненужно напрежение, без да бъде постигнат какъвто и да е видим положителен резултат.

В условия на видимо нарастващ имиграционен натиск беше предприета реформа, която доведе до закриване на Граничното полицейско управление в Болярово и преобразуването му в участък“.

По думите на Вигенин въпреки свидетелствата на местните хора, че нещата по южната граница се влошават.

“Оставям настрана другите аспекти, свързани с лишаването на града и общината от важен инструмент за социална, икономическа и демографска подкрепа.

Срещах се два пъти с министър Рашков, внасях парламентарен въпрос, преди това се срещах на място с кмета и служители на гранична полиция”, пише сега социалистът.

И разкрива:

“Решението не беше преразгледано, не бяха изпълнени и ангажиментите, поети от началника на кабинета му нито един от живеещите в Елхово и Болярово служители да не бъде пренасочван на работа в Резово.

Това означава, че и днес има служители, които пътуват за работа първо до Бургас и оттам до Резово, после обратно!

Това е нечовешко.

Позволявам си да се обърна към служебния министър Демерджиев – възстановете статута на Граничното полицейско управление в Болярово!

Това остава мой ангажимент и ще продължа да настоявам и в следващото Народно събрание това да се случи”, зове Кристиан Вигенин.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts