| | | |

Калина Константинова разкри истината защо Лена Бориславова не е в листите на ПП

“Продължаваме промяната” вижда възможна коалиция в следващ парламент с ДБ и БСП.

Това заяви в предаването “Лице в лице” по Би Ти Ви бившият вицепремиер от ПП Калина Константинова.

“ДБ беше наш успешен коалиционен партньор и виждаме бъдещо управление в коалиция с тях. С БСП имахме добри и професионални отношения, така че виждаме същата коалиция да се разгърне в следващ кабинет.

На информациите, че с компромиси може да се сглоби правителство с ГЕРБ ще кажа, че път назад няма. Искаме да пенсионираме тези стари модели. По никакъв начин не виждаме коалиция с ГЕРБ, бих се радвала да чуя през кампанията позицията и другите партии”, коментира Константинова.

На въпрос кой ще е кандидат на ПП за премиер, тя отговори, че това бъде обсъдено с бъдещите партньори, като еднакво добре е работила с Кирил Петков и Асен Василев.

„Всички виждат колко е нелепо гласуването на стрелкички, които водят към офшорки и това да се представя като корупция. Това е причината Кирил Петков да внесе иск за клевета срещу Бойко Борисов“, посочи Константинова.

Константинова коментира и отказването на Лена Бориславова да се кандидатира за депутат.

“Лена Бориславова е професионалист и беше на челно място в битките срещу корупцията. Нямаше с какво друго да ни атакуват и атакуваха нейната личност. Тя реши да не позволява това да я разсейва от основните теми, които да сложим на дневен ред и че е ненужно в една кампания”, заяви Константинова.

Яна Балникова направи личен избор, че политиката не е нейният избор в момента в живота ѝ, но винаги остава да ни подкрепя

Тя посочи и причината, поради която тя самата не е водач на листа, въпреки че ще се бори за място в парламента.

“Аз съм в софийска листа. Както и предишния път, съм в 25 МИР. От “Овча купел” съм, там ще водя и кампанията си. Нашите регионални листи се водят от хора, които са от региона, това има голямо отражение. За своите родни места трябва да се борят хора, които са запознати с проблемите им.

В София са лидерските битки, така че листите ще бъдат водени от Асен Василев, Кирил Петков и Христо Петров, който имаше много добър резултат миналия път. Аз съм след него, това очевидно е работеща комбинация”, посочи Калина Константинова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts