| | | | |

Вече е много видно, че плана Радев-Трифонов е антидемократичен и е насочен към узурпиране на властта в държавата, а не просто към смяна на модела

Новият референдум на Слави е поредната му хибридна операция която ще катастрофира като партията създадена от него, но преди това може да нанесе щети на държавата.

от фейсбук профила на Цветанка Андреева

снимка Архив


Винаги съм твърдяла, че крайна цел на Радев е установяването на президентска република по путински модел, но предложението на Трифонов не е в полза на радевия план.

Ако Слави го беше сторил, когато беше на гребена на популистката вълна щеше да е изключително опасно и възможно за изпълнение. Днес лидерът на ИТН е компрометиран до степен да не могат да преодолеят избирателния праг.

Слави не може да е ракетата носител на Радев. По-скоро може окончателно да приземи мечтата на сегашния президент. Самият Радев вече не е онзи президент под чийто юмрук се обединиха необединимите.

Моментът който Трифонов избира да обяви тази инициатива също е неподходящ. Сега Радев не е в силна политическа позиция, макар че притежава пак цялата власт.

В обществения дебат все по-сериозно навлиза темата за отстраняването на Радев и институцията “служебен кабинет” .

Вероятно Радев вижда последна възможност да осъществи плана си очаквайки партиите да се провалят за пореден път и той да се възцари във властта.

Проблемът е че вече е много видно, че плана Радев-Трифонов е антидемократичен и е насочен към узурпиране на властта в държавата, а не просто към смяна на модела.

От днешните им симпатии към Кремъл и Газпром е ясно, че те си представят президентската ни република, като РФ в която партиите и парламента са обезсмислени.

Опозицията е арестувана. Службите са подчинени на едноличната власт на Радев, а Слави е идеолог като Дугин, сценаристите са почитно пенсионирани в съвета по сигурността на Радевата република.

В този абсурден контекст Трифонов – Радев губят референдума, така както Путин загуби Украйна завинаги, но “войната” им срещу демократичния модел ще нанесе много щети на държавата ни ако скараните партии не обединят волята си да смачкат щенията им в зародиш.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Колаж Фейсбук

Similar Posts