| | | | |

Слави Трифонов хвърли голяма бомба, зове към президентска република ВИДЕО

Не просто трябва да се разбие модела на ГЕРБ, а цялата политическа система досега.

Така лидерът на ИТН Слави Трифонов обяви стъпка към свикването на национелен референдум “за” или “против” България да стане президентска република.

Дългия обяви в “специално” видеообръщение, че видял политиката отвътре, а тя била изтъкана само от лицемерие и корупция. И заяви, че ИТН била срещу всички в тази система, но с избирателите си.

Аз видях политическата система отвътре и ще ви кажа следното – там има основно лицемерие, лъжи, задкулисие, интриги и болезнена жажда за власт. Е, това видях и затова мисля, че не съм политик.

И затова мисля, че не трябва само да се разбие модела “ГЕРБ”, а трябва да се разбие модела на цялата сегашна политическа система.

“Искаме вие да кажете дали е време България да стане президентска република или да остане парламентарна. Искаме да ви попитаме това на национален референдум. Решението трябва да е ваше, защото държавата е ваша.

За да гарантираме, че това ще се случи, ние ще сме вашият гарант в следващия парламент. Властта не е на всяка цена, но моралът е. ИТН – срещу всички, но заедно с вас”, сензационно избухна Слави.

Това би бил втори референдум, организиран от учиндолеца след първото национално допитване от него – през 2016 г.

Тогава той пита:

Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

12 хиляди гласа обаче не достигнаха, за да добият резултатите от парламента задължителен характер и да бъдат обнародвани в Държавен вестник.

Социолозите прогнозират избирателна активност на вота на 2 октомври за нов състав на Народното събрание от под 30%.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts