| | | |

Шарлатани стрелят срещу Бойко Борисов, вместо да се учат от него

Мигрантският натиск и произтичащите от него престъпления могат да превърнат България в кървяща рана. Спокойната ни само допреди година родина днес е на прага на бежанска катастрофа.

Но вместо да подходят отговорно в полза роду, шепа шарлатани от различни политически сили са се прицелили в Бойко Борисов и го атакуват денонощно със стари мантри и клишета.

Заради мръсните им политически игри върху разкаляния политически терен, въпросните случайници не си дават сметка, че ескалиращият граничен проблем да възпламени катастрофа, каквато държавата ни не е преживявала в цялата си история.

Затова вместо да се упражняват в безсмислени брътвежи е по-добре политиците да потърсят помощ от Борисов за справяне с напиращите към страната ни бежански вълни.

Лидерът на ГЕРБ е доказал, че може да се справя успешно с мигрантския натиск. И най-ясното доказателство за това са оценките, които му поставиха редица държавни глави начело с Реджеп Ердоган, премиерите на Великобритания Камерън и на Унгария Виктор Орбан, както и ръководителите на Европейската комисия.

снимка Архив
снимка Архив
снимка Архив


“България заслужава признание, защото охранява външните граници. Границите могат да се опазят само с решителни ръководители. Вашият премиер не е важен само за вас, но и за Унгария, мога да говоря само с признание за европейската солидарност.

България очевидно знае как да пази границата си и не страда от наивност. Много съм впечатлен. Свършили сте огромна работа.

Явно разбирате какъв е действителният живот. Именно европейската наивност доведе над 1 млн. мигранти в Европа”, коментира Орбан.

На свой ред премиерът Камерън посочи, че е силно впечатлен от ефективността на охраната и коментира, че страната ни може да бъде давана за пример за спазване на шенгенските критерии.

През време на втория и третия си премиерски мандат Борисов непрестанно бе в контакт с европейските лидери и поиска от тях незабавни мерки за затваряне на външните граници на ЕС и строг контрол на влизащите, включително и по вътрешните граници.

Друго важно предложение на българския премиер бе да бъдат изградени кризисни центрове за прием на бежанци извън територията на Европа. В тях да се прави преглед на молбите и да се определят тези, които имат действителна нужда от закрила.

Една от ключовите заслуги на Борисов бе, че България получи огромна финансова подкрепа от 160 милиона евро по време на среща във върха в Братислава за охраната на границите ни.

Еврокомисията подпомогна България първоначално със 108 милиона евро за справяне с мигрантската вълна, а след това и с още 52 милиона евро.

Отговорното и държавническо поведение на Борисов доведе до спокойствие по границите и гарантира сигурност на нашите сънародници. Действията му показаха, че дошлите след него “политици” трябва да се учат от неговия опит и да го ползват, а не да дрънкат глупости в телевизионните студия.

Ивайло КРАЧУНОВ/ Блиц

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимки Архив

Similar Posts